Hopp til innholdet

Om bloggen

Det er med litt blandede følelser at jeg tar fatt på min egen matblogg, og jeg er ærlig på at dette nok er et lite stykke utenfor komfortsonen – samtidig som jeg også vet at det er veldig godt å presse noen grenser av og til. Det å gjøre noe mer ut av en av mine største lidenskaper har vært en tanke en stund, og for de som kjenner meg så vet de at når tanken først begynner å formes så er det kort vei fra ord til handling. Så da kasta jeg meg uti det, leste meg litt opp, spurte om litt råd, og i løpet av 1-2-3 så var Webhotell anskaffet, plattform for publisering likeså, regnskapsprogram ordnet, de første avtaler med leverandører etablert, og ikke minst mitt eget selskap etablert i Brønnøysund,- og det velklingende navnet er:

Steike god mat by Hartz Jørgensen

Og hvem står så bak dette da. Jo altså han som skriver nå er Geir, og det er jeg som har lidenskapen for maten og tilbehøret til. Så har jeg med meg Lene (konemor) som hjemme hos oss er bakeren – hun vil nok ha en sentral rolle i mye av gjærbaksten utenom pizza. Sist men ikke minst så har vi en matglad Portugisisk vannhund ved navn Herman som digger vilt at det fra tid til annen ramler litt mat ned på gulvet. Jeg og Lene deler interessen for god mat og det gode selskapet i et godt måltid sammen med andre. Vi liker å ha gjester til bords her hjemme, liker å sitte til bords hos andre, og har en felles interesse i å produsere mat hjemme enten et er å lage våre egne fiskekaker (som for øvrig er veldig gode…), eller om det er gjærbaksten til Lene hvor hun har knekt koden på konsistensen som skal til for å få til god bakst. Vi deler en annen fin ting, og det er at Lene i 30 november 2017 ga meg et av sine nyrer, så nå har vi et nyre hver, og jeg tok etter det Hartz navnet til Lene – så da passer by Hartz Jørgensen fint i og med at vi begge heter det – ja sikkert Herman også.

Så lurer kanskje noen på hvorfor alt dette styret med nettbutikk, regnskap, firma da – jo når jeg først gjør noe så liker jeg å gjøre det ordentlig, og alt hva angår økonomi liker jeg å ha på stell. Men i tillegg har jeg en tanke om å dra dette litt videre mot å dra i gang matkurs, workshops og kanskje også noen events – regner med at det som kommer ut først er pizzakurs. Så har du interesse for noe av dette er det bare å legge igjen en mail til meg her. Noe av dette ser jeg for meg å arrangere i samarbeid med gode lokale krefter, og noen ganger tenker jeg at vi må hente noen virkelige habile og kjente ressurser hit til Harstad – og noe vil være alene og/eller med andre ute hos dere. Og angående kurs husker jeg selv veldig godt kurset hos Arne Brimi på Vianvang for noen år siden som er en av mine store forbilder innenfor mat. Det å få oppleve han på nært hold var en opplevelse, og det som slo meg da er hvor enkelt han egentlig gjør det. Det bringer meg raskt over på målene med bloggen.

Ta det siste først – jeg jobber med min visjon om at Hverdagsmat er festmat – og hva mener jeg så med det? Jo for det første så kan det tolkes helt bokstavelig. Livene våre består av flest hverdager – heldigvis – og for meg er hverdagsmaten festmat. Dels fordi vi lager veldig mye fra grunnen av her hjemme, og dels fordi jeg liker å gjøre det lille ekstra med maten også i ukedagene. Så tenker kanskje noen at dette må da bety mye ekstra arbeid og tid – absolutt ikke. Det lille ekstra kan være å ha gressløk på poteten, det kan være å lage potetpureen selv, det kan være å ha litt ferske urter stående på benken – de fleste måltider hjemme lages på mellom 30 – 45 minutt – noen kortere. Og så er det noe med at for meg så er hjemmelaga fiskekaker, hjemmelaga plukkfisk, hjemmelaga kjøttboller og mye annet av det vi produserer og har i fryseren – bedre enn det meste av det jeg spiser ute. Og det er vi veldig takknemlig for her hjemme. Men slapp av – også vi elsker å kose oss med mat ute, og særlig hos de virkelig gode.

Et annet fokusområde for meg er å bidra til stolthet hos oss alle som lager mat til hverdags og til fest, som mange ganger får det bra til – og andre ganger tryner helt. Men likeså viktig å bidra til stolthet til de som fremover får lyst til å prøve litt mer, som kanskje kjøper en ferdig pizzabunn som de ordner en del av toppingen på selv, og neste gang prøver de seg jaggu på deigen selv. Men jeg ønsker også at vi skal heie på oss selv, og legge bort fraser som «jeg vet nå ikke hvordan det smaker», «dette er sikkert ikke slik som du lager det» – når vi har gjort vårt beste i en travel hverdag – la oss klappe oss selv på skulderen. Her ble ideen om forkleet tent – med budskapet i front » Æ lage – Steike god mat». For meg er forkleet viktig å ha fremme hver dag på kjøkkenet – og nå skal jeg endelig få et som gir meg selv et klapp på skuldra. Mange har forhåndsbestilt det, men har du også lyst på det vil du finne det i nettbutikken.

Sist men ikke minst så skal Steike god mat fokusere på enkel og god mat som er laget på gode råvarer, med rene smaker og med en solid dose lidenskap og entusiasme. Målsetningen er at grensen mellom festmat og hverdagsmat vaskes bort. PÅ bloggen vil du finne et arkiv for oppskrifter og blogginnlegg som er kategorisert – en lien base til å begynne med og garantert større etter hvert. Jeg tar gjerne inn oppskrifter og innspill fra andre – bare ta kontakt – sammen blir vi bedre!

I tillegg til denne bloggen har jeg etablert Steike god mat på noen andre plattformer – de finner du her:

  • Steike god mat sin side på Facebook
  • Steike god sin gruppe på Facebook – Dette re en privat gruppe hvor alle som deltar kan hente inspirasjon, tips og kanskje få hjelp. Gruppen blir best når vi alle lever etter at vi må gi for å få – men samtidig legges det ikke press på noen.
  • Steike god mat på Instagram 

Jeg håper du finner blogg og oppskrifter relevant, inspirerende og kanskje fra tid til annen ser du noe som gjør at du ønsker å flytte deg i en eller annen retning. Kom med innspill. send meg spørsmål, kommenter gjerne – jeg skal gjøre mitt beste for å følge opp, men kan ikke love at alt skjer med en gang .

Gleder meg til å se hvor dette bærer.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer