Råkost på kun gulrot er et fantastisk godt tilbehør til bl.a. fiskegrateng, fiskepudding etc. Råkosten kan naturligvis jasses opp med eple, kål, kålrot – egentlig bare fantasien som setter begrensningen.
Ingredienser råkost
- 3 gulrøtter
- 2,5 dl vann
- 5 ss sukker
- ca 0,5 dl 7% eddik
Fremgangsmåte
Ha vann, eddik og sukker i en bolle – visp til alt er løst opp. Smak på blandingen – skal være sur og søt – smak evt til med sukker/eddik. Hvis du kun har 35% eddik anbefaler jeg å bare smake til med å helle litt eddik i av gangen.
Rasp gulrøttene på et råkostjern, ha de opp i væsken – og vips så har du en god gammel råkostsalat til middagen
Råkost på vanlig måte e godt, mæn vi bruke gjerna skvisa appelsin istedenfor eddik. Vældig godt syns vi.
Absolutt Åse, vi har gjort det her også. Må nok ta det frem igjen, for appelsin gjør jo at man kan droppe mye av sukkeret, og det i seg selv er grunn nok. I tillegg er det som du sier veldig godt 🙂
Og tusen takk for kommentaren og innspillet Åse👍
I stede for å ødelegge vitaminene og lage gulroten til en motbydelig galleri klump velger jeg å lage råkost til fiskegretengen ,det gjør at fiskegretengen også smaker mye bedre og gir mer vitaminer
Raspet gulrot rømme edikk sukker kannongodt til steikt fisk
Den dressingen synes jeg ble alt for utvannet m den mengdeforholdet med vann 🙂 bare et innspill
Har justert oppskriften, og som det fortsatt står i den – her må man smake til :-). Takk for innspillet og responsen 🙂