Hopp til innholdet
Råkost

Råkost på kun gulrot er et fantastisk godt tilbehør til bl.a. fiskegrateng, fiskepudding etc. Råkosten kan naturligvis jasses opp med eple, kål, kålrot – egentlig bare fantasien som setter begrensningen.

Ingredienser råkost

  • 3 gulrøtter
  • 5 dl vann
  • 5 ss sukker
  • 0,5 dl 7% eddik

Fremgangsmåte

Ha vann, eddik og sukker i en bolle – visp til alt er løst opp. Smak på blandingen – skal være sur og søt – smak evt til med sukker/eddik. Hvis du kun har 35% eddik anbefaler jeg å bare smake til med å helle litt eddik i av gangen.

Rasp gulrøttene på et råkostjern, ha de opp i væsken – og vips så har du en god gammel råkostsalat til middagen

5 kommentarer til “Råkost”

    1. Absolutt Åse, vi har gjort det her også. Må nok ta det frem igjen, for appelsin gjør jo at man kan droppe mye av sukkeret, og det i seg selv er grunn nok. I tillegg er det som du sier veldig godt 🙂

  1. I stede for å ødelegge vitaminene og lage gulroten til en motbydelig galleri klump velger jeg å lage råkost til fiskegretengen ,det gjør at fiskegretengen også smaker mye bedre og gir mer vitaminer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer