Ristet sort pepper

Hvis det er et eneste krydder jeg ikke klarer meg uten på kjøkkenet – så er det rista pepper…

Geir Hartz Jørgensen

Når man lager mat så er alt med på å påvirke resultatet – og krydringen er naturligvis en vesentlig del av smaksopplevelsen – men som videovisningen her viser…. også en vesentlig del av opplevelsen for kokken.

Rista sort pepper er et tilbehør jeg bare MÅ ha når jeg lager mat – og jeg bruker den i all mat hvor jeg bruker pepper.

Her får du litt bilder og video som forklarer. Dette er min måte, og for meg er det litt sånn julaften og bursdag hver gang jeg lager det – og hver gang jeg bruker det. Hvis det er et eneste krydder jeg ikke klarer meg uten på kjøkkenet – så er det rista pepper…

Hvis du ikke har prøvd dette før – prøv det!.

Her ser du hvordan sort pepper ristes i en god og varm panne. Synd vi ikke klarer å overføre lukt…

Etter risting settes pepperen til avkjøling på en kald tallerken

Når pepperen er kald må den knuses i en morter – det er et redskap jeg ikke klarer meg uten

Klar til å has over på glass

6 kommentarer til “Ristet sort pepper”

  1. Sissel Annie Olsen

    Nu har vi prøvd, og ja…lukta va nyyydelig, nu gjenstår bære bruken og smaken. Takk førr tips 😊👍

    1. Det blir du aldri å angre :-). Men sørg for at den blir ristet nok – altså til at pepperen knuses relativt lett. Det er en balanse dette, for den skal ikke gå i oppløsning. Følger du oppskriften skal nok dette gå bra..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.