Hopp til innholdet

Ristet sort pepper

Ristet sort pepper har vært en sentral del av mitt kjøkken i lang tid. Når man lager mat så er alt med på å påvirke resultatet – og krydringen er naturligvis en vesentlig del av smaksopplevelsen – men som videovisningen her viser…. også en vesentlig del av opplevelsen for kokken.

Med å riste pepperen får du en litt rundere smak med litt nøttepreg. Les gjerne mer om pepper her.

Hvis det er et eneste krydder jeg ikke klarer meg uten på kjøkkenet – så er det rista pepper…

Geir Hartz Jørgensen

Rista sort pepper er et tilbehør jeg bare MÅ ha når jeg lager mat – og jeg bruker den i all mat hvor jeg bruker pepper. Med å riste pepperen får du en litt rundere smak med litt nøttepreg.

Her får du litt bilder og video som forklarer. Dette er min måte, og for meg er det litt sånn julaften og bursdag hver gang jeg lager det – og hver gang jeg bruker det. Hvis det er et eneste krydder jeg ikke klarer meg uten på kjøkkenet – så er det rista pepper…

Hvis du ikke har prøvd dette før – prøv det!.

Jeg har mange gode oppskrifter på godt tilbehør til mat – sjekk her: Godt tilbehør til mat Arkiver – Steike god mat

Jeg anbefaler deg også å se innom alt det fine jeg har i nettbutikken her: https://www.steikegodmat.no/butikk/

Fremgangsmåte ristet sort pepper – video/bilde

Her ser du hvordan sort pepper ristes i en god og varm panne. Synd vi ikke klarer å overføre lukt…

ristet sort pepper

Etter risting settes pepperen til avkjøling på en kald tallerken

Når pepperen er kald må den knuses i en morter – det er et redskap jeg ikke klarer meg uten

Klar til å has over på glass

9 kommentarer til “Ristet sort pepper”

 1. Nu har vi prøvd, og ja…lukta va nyyydelig, nu gjenstår bære bruken og smaken. Takk førr tips 😊👍

  1. Det blir du aldri å angre :-). Men sørg for at den blir ristet nok – altså til at pepperen knuses relativt lett. Det er en balanse dette, for den skal ikke gå i oppløsning. Følger du oppskriften skal nok dette gå bra..

  1. Hei.
   Flott at du er interessert i å lage ristet sort pepper – du vil aldri angre!
   Jeg tenker at det tar ca 10 min før det ryker bra av den, du hører at den popper litt, og da tar du den sv for å kjøle seg litt ned før du knuser i morter. Jeg lager gjerne av 4-6 poser, og etter den knuste er kjølt godt ned så har jeg den i et tett glass. Jeg bruker av de små Weck glassene jeg har i nettbutikken

 2. Ja enig! Har praktisert dette noen år nå etter tips fra Brimi’n. Smaken av pepper får en helt annen betydning:-) Jeg rister og har på kvern. Rister også karve; surkålen blir alldeles nydelig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer