Hopp til innholdet

Ristede nøtter med honning

Dette tilbehøret laget jeg for å teste det på Pizza, og bare så det er sagt – det ble en kjempesuksess. Men honningristede nøtter (og her kan du gjerne prøve andre nøttesorter) kan du bruke i mange andre retter som for eksempel salat, andebryst, kylling, – bare fantasien som setter begrensninger.

Fremgangsmåte:

  • Rist 1 dl grovhakka valnøtter og 1 dl pistasjnøtter gylne i en tørr varm stekepanne, eller i stekeovnen ved 190 grader, i cirka 10-12 minutter. Bruk god varme, men ikke full. Reduser varmen før neste trinn.
  • Rydd midten av pannen hvor du:
    • Smelter 1 ss smør, og rører inn 2 ss honning, og la det koke ca 1 min. Jeg bruker aller helst honning fra lokale produsenter – som Sandsøygull – se matfra.no
    • Rør inn de rista valnøttene og pinjekjernene.
  • Helt alt utover et bakepapir, dra det fra hverandre og ha over et dryss maldonsalt.
  • La det avkjøle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer