Hopp til innholdet

Karamellisert rødløk

Karamellisert rødløk

Karamellisert rødløk er et av mine favoritt tilbehør. Her lager jeg dette på rødløk fra Kvæfjord. Det fungerer naturligvis like godt med rødløk hvor du kanskje ikke kjenner opprinnelsen engang. Et godt tips er å ikke kjøpe de største rødløkene.

Hva bruker man nå dett til da – jeg elsker karamellisert rødløk på pizzatoppingen, men dette kan du gjerne ha som tilbehør til burgeren, til pølsa, til julemiddagen – jeg trur beint frem jeg skal være litt crazy og ha det på brødskiva til lunch på jobb… Det er faktisk kjempegodt på leverpostei…

Hvis du vil se på noen av mine pizzatoppinger med karamellisert rødløk – Trykk her.

Se gjerne innom nettbutikken min – masse fine produkter til hyggelige priser: Butikk – Steike god mat

Ingredienser karamellisert rødløk:

  • 4 små rødløk fra Kvæfjord – de kan jo være fra et annet sted, men små må de være…
  • 3-4 ss Balsamicoeddik
  • 3-4 ss vann
  • 3-4 ss Demerarasukker
  • En god klype salt


Fremgangsmåte

  1. Skrell løkene, del de i 2, og skjær de så i passe tynne skiver
  2. Ha 3 rause ss olje i en panne, og stek løken på svak/middels varme til den blir blank og myk. Den skal ikke sveis under tilberedningen
  3. Ha i ingrediensene over, og la dette putre på svak/middels varme til alt har kokt inn og du ser at løken er blitt mørkere og karamellisert.
  4. Nå har du en løk hvor den litt skarpe smaken er borte, og som nå er rund og litt søt i smaken.
  5. Legger ved et par bilder fra prosessen – og det ferdige produktet.

Når du lager karamellisert rødløk så er det viktig med tålmodighet – ikke for mye varme, og ikke for kort tid. Rør forsiktig i løken mens den karamelliseres slik at du får en jevn og fin tilberedning.

Tips fra en god matvenn (jeg har ikke testet det enda…

Bytt ut litt av Balsamicoen med rødvinseddik – kanskje 1-2 av 3-4 ss, skal gi en litt rundere smak. En dæsj olivenolje og 1/2 ts ingefær er heller ikke dumt!

2 kommentarer til “Karamellisert rødløk”

    1. Hei igjen. Jeg antar at denne fint holder seg i kjøleskap en god uke, men jeg har aldri testet det – det har liksom ikke blitt noe igjen…. Men i tillegg kan du jo fryse den i små bokser og ta ut når du trenger 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer