Hopp til innholdet

Pizzasaus – Tomatsaus

Pizzasaus er det mange meninger om – og snakker vi Napolitansk pizza så bannes jeg nok i kirken med mine. Men jeg liker kokt tomatsaus best – og jeg liker å tilsette litt andre ingredienser i tilberedningen og jeg liker et litt mer komplekst smaksbilde i pizzasaus. Jeg tror jeg kan garantere deg at mine oppskrifter på tomatsaus er gode – men hvis du vil ha en superenkel tomatsaus kan du bare bruke en boks hermetiske tomater som du knuser for hånd, lar de renne godt av, og krydrer med litt salt og olivenolje…

Hermetiske tomater er ikke hermetiske tomater. Jeg bruker gode San Marzano tomater – og de finnes også i en vanlig dagligvare. Du kan jo google her…

Jeg lager alltid Pizzasaus i store mengder, og tenker alltid at «nå har jeg en stund», men den gang ei… Det fine med denne pizzasausen er at den også er et utmerket utgangspunkt for tomatsaus til annen mat.

Fremgangsmåte:

  • 2,5 kg’s hermetisk tomat – her Strianese San Marzano tomater.
  • 2 rødløk, 1 fennikel, 5 hvitløksfedd, 2 røde chili, salt, ristet pepper, tørket basilikum og noen gode klyper demerarasukker – dette karamelliseres i pannen. Ha i litt olje, oppi med ingrediensene, og la alt karammeliseres i en kombinasjon av steking og sukker
  • Oppi med tomatene, og kokca 1/2 time
  • Avkjøl litt
  • Kjør blandingen i blender til du har en jevn og fin saus (tar bare noen sekunder) – jeg måtte kjøre 2 runder på grunn av mengden.
  • Og vips så har du ca 3 kg pizzasaus som smaker helt himmelsk – fryses i passe porsjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer