Hopp til innholdet

Anja’s supergode og enkle Laksepanne

Her har du en utrolig enkel, men veldig god, laksepanne som skal være litt raus hva angår mengder og smaker. Gjør deg selv en tjeneste – prøv denne.

Ingredienser

  • 1 kg laksefilet
  • 3 medium purreløk
  • 6-7 paprika i ulike farger – laksepannen skal være et fyrverkeri i farger
  • 1-2 ts sambal oelek pr 3 dl væske (6 ts på 1,2 l væske syns vi er passe)
  • 1-2 ss chilisaus pr 3 dl væske (vi bruker 6 på 1,2 l væske)
  • Krydres med maldonsalt og ristet sort pepper
  1. Laksen legges i bunn av smurt ildfast form i store stykker
  2. Krydres med maldonsalt og ristet sort pepper.
  3. Purren kuttes i rause biter, vaskes og has oppå og rundt laksen
  4. Paprika renses og kuttes i rause biter og legges på toppen – gir et fantastisk fargespill
  5. Ha plastfolie over, og la gryten stå kaldt noen timer og trekke smak fra salt/pepper.
  6. Bland 6 dl fløte med 6 dl H-Melk. Ha i 6 ts sambal oelek og 6 ss søt chilisaus.

Stekes på 200 grader i 40-50 minutter (beregn 50 min hvis fisk og væske tas rett ut av kjøleskap).

Variasjoner:

  • Mengde sambal oelek og chilisaus kan minskes/økes – men pannen skal ha et visst sting
  • Tilsett noen fedd hvitløk?
  • Matfløte istedenfor kremfløte, eller bare melk?

3 kommentarer til “Anja’s supergode og enkle Laksepanne”

  1. Denne var utrolig god 😊
    Var litt usikker på om det var ts eller ss med sweet chili sauce siden begge deler er nevnt i oppskriften ?
    Jeg smakte meg bare frem til det var sterkt nok. Hadde også en hakket kinesisk hvitløk over paprikaen .

    1. Hei igen. Godt å høre at du likte den – er en favoritt hjemme hos oss. Enkel alt i ett gryte som vi syns smaker himmelsk. Og takk for at du gjorde meg oppmerksom på skrivefeilen og uklarheten. Skal være spiseskjeer chilisaus – feilen er retta opP 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer