Hopp til innholdet

Kjøttsuppe på rester etter pinnekjøtt middag

Kjøttsuppe på rester av pinnekjøtt middag

Noe av det aller viktigste å få til når man skal lage god mat – er å kun lage god kraft. Kjøttsuppe på rester etter pinnekjøtt middag blir utrolig godt på grunn av god kraft. Det er slik at noen ganger så får vi god kraft av seg selv. For eksempel når man koker salta knoker og lammekjøtt etter kjøttrullsying – men også etter å ha hatt pinnekjøtt. Denne gangen var det en stor panne med grønnsakbuljong igjen etter koking av pinnekjøtt etter Hellstrøm metoden. Ikke bare var det grønnsakbuljong, men den var i tillegg smaksatt av pinnekjøttet som hadde småputre i gryta i ca 1 1/2 time. I tillegg var det litt pinnekjøtt og potet igjen. Testen av pinnekjøtt for Kiwi Medkila kan du lese her.


Men dette med restemat har naturligvis en annen dimensjon – miljø og økonomi. I dette tilfellet slår jo det godt ut for begge dimensjonene. Jeg syns det er alt for lett etter å ha hatt en lengre middag med mye god mat å bare kaste restene. Hjem hos oss er vi blitt veldig mye bedre på dette, men også vi har et potensiale for forbedring. Her kunne jeg altså koke kjøttsuppe på rester etter pinnekjøtt middag som ga oss en veldig god middag. Men ikke nok med det – i tillegg kan jeg ha varm god suppe til lunch et par dager – ja da snakker vi virkelig god utnyttelse og luksus.


Hvordan laget jeg så kjøttsuppe på rester etter pinnekjøtt middag? Jo altså jeg hadde en panne med ca 3 liter grønnsakbuljong igjen som stod i kjøleskapet. Denne varmet jeg opp med fettet som var kommet med fra pinnekjøttet. Når buljongen kokte opp tilsatte jeg en pakke ferdig lapskaus blanding, 1 gulrot kuttet i små terninger, og en halv purreløk kuttet i skiver. De ekstra grønnsakene trakk med til de var mør. Restene av pinnekjøttet kuttet jeg i små terninger og lot de trekke med de siste 4-5 minuttene. Se teksten etter bildet for konklusjonen.


Kjøttsuppe på rester etter pinnekjøtt middag

Superenkel suppe som smaker utrolig bra, det lille fettet som kom med fra pinnekjøttet satte en ekstra spiss på det, og vi hadde en middag pluss nok til et par tre puncher. Serveres med et godt flatbrød til.

Restemat er bra, og dette er et raskt og enkelt bidrag til at Hverdagsmat er festmat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer