Hopp til innholdet

Verdens beste guacamole

Guacamole

Verdens beste guacamole er et litt heftig utgangspunkt, men etter at Trond Moi lærte meg denne metoden så har jeg aldri vært i tvil. Smakene i denne guacamole er perfekt balansert, og laget i morter blir den bare perfekt. Konsistensen blir litt rustikk grunnet tilberedningen – men det er akkurat det som gjør den så digg. Hvis du ikke har prøvd denne måten å lage den på før – prøv det… Vær så snill…. Du blir ikke å angre. Hos meg blir aldri guacamole laget i en liten blender/hurtigmikser – det blir bare ikke like godt.

Guacamole er et tilbehør til mat som er smått undervurdert. Hos oss brukes den som følge til pizza, burger, wraps, til en pølsemeny, og mye annet. Frukten avokado er sunn i følge frukt.no, og kan gjerne brukes mer i kosten.

Ingredienser

 • 2 Avokado
 • 1 potte fersk koriander
 • 1 vårløk – hvis små bruker du 2
 • 1 tomat
 • 1-2 ss Jalapeno
 • 1/2 liten rødløk
 • Maldonsalt
 • Saft av 1/3 sitron
 • God olivenolje

Fremgangsmåte verdens beste guacamole

Skjær av toppen på avokado, og del de i to med en kniv. Vri de rundt slik at de deler seg, slå kniven i i steinen og vri litt. Steinen skal nå komme lett ut. Grovhakk avokado med en spiseskje, og ha fruktkjøttet i morteren. Grovhakk korianderen og ha den også i morteren – men spar gjerne litt av den som pynt fr servering


Ta ut alt det bløte i tomater, og området rundt stilken. Hakk opp ca 2/3 av tomaten og ha oppi morteren. Så har du oppi 1-2 ss Jalapeno fra glass. Med 1 ss blir det litt sting i den, og med 2 så kjenner du varmen bra. Ha i vårløk kuttet i skiver.


Ha i et par gode klyper med Maldonsalt, og saften av 1/3 sitron (dette kan du justere til slutt. Og så noen gode klunker med en god olivenolje – i mengde tenker jeg fort ca 3 spiseskjeer. Dette kan du også justere på slutten. Den oppmerksomme leser vil her merke at jeg har glemt 1/2 finhakket rødløk – og det stemmer. Jeg glemte den når jeg tok bildene, men etter å ha kjørt den litt i morteren så jeg det, så derfor kommer det på bildet under.


Her er jobben i morteren godt i gang, og jeg hadde i finhakka rødløk. Før servering er det fint å pynte med litt fersk koriander, litt revet sitronskall og så risle litt god olivenolje over.

3 kommentarer til “Verdens beste guacamole”

 1. Seriøst den BESTE guacomolen æ har spist, å æ trudde at æ hadde laga den beste… helt til nå!!! Pizzaen og salsaen kunne vært ulaga- terningkast 6😊

 2. Nydelig! 😋 tok med vårløk i tilberedning da den står beskrevet i oppskrift men ikke fremgangsmåten… 🤔

  1. Så bra – for vårløk skal det være. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette – den feilen + et par andre ekle skrivefeil ble tatt i samme slengen:-). Dette er den beste Guacamolen jeg vet 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer