Hopp til innholdet

Sandsøygull marmelade

Sandsøygull marmelade

Sandsøygull marmelade ble jeg kjent med på Skafferiet Gourmet i Harstad. Så vidt jeg vet selges disse produktene på Skafferiet Gourmet i Harstad, Eide handel i Tromsø, men ikke minst på matfra.no. Denne gangen fikk jeg muligheten til å sjekke hvordan gulrotmarmeladene var – og da i tre varianter.

De 3 marmeladene jeg har prøvesmakt denne gangen er alle laget på gulrot fra Elde gård i Kvæfjord og honning fra egen bigård på Sandsøy. Dette er et godt eksempel på samarbeid mellom lokale produsenter som gir spennende videreforedling av gode kortreiste råvarer til ferdige produkter ut i salg.

Litt mer om Sandsøygull marmelade

Det første jeg la merke til på alle marmeladene var den spennende og veldig fine teksturen alle marmeladene fikk med den finrevne gulroten som basis. Konsistensen var i alle tre marmeladene lik, så det virker som om Sandsøygull har god kontroll på prosessen. Jeg har brukt marmeladene som følge i typiske snacks retter som ost og kjeks. Men også på småretter med gode salamier etc så er marmeladene suverene. Og så ma jeg bare innrømme at det meste av marmeladene gikk med på en god skive hjembakt brød. Da gjerne sammen med hvitost, brie, eller andre gode oster – helt suverent!

Jeg liker at marmeladene har et så klart smaksbilde, – du kjenner godt hvilke ingredienser som er brukt. De er søtet med sukker og honning fra egen biegård. Du kjenner helt tydelig at Cognac marmeladen smaker Cognac, at kardemomme marmeladen smaker kardemomme og at den med ingefær smaker ingefær. Jeg syns at smakene av hovedingrediensene var tydelig – men ikke for tydelig. Du kjenner også hintet av de andre ingrediensene som de er smaksatt med enten det er sitron, appelsin eller eple. Cognac marmeladen passer egentlig veldig godt alene sammen med en kopp kaffe :-).

Oppsummert så syns jeg disse marmeladene fra Sandsøygull har et særpreg som jeg falt for. Jeg gleder meg til å bruke de fremover, og jeg tenker at de også skal prøves som følge til noen matretter. Som du ser under så har jeg også denne gang trillet terning…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer