Hopp til innholdet

Steike god mat kokkekniv

Steike god mat kokkekniv

Steike god mat kokkekniv er mitt lille utviklingsprosjekt på knivfronten – jeg har lenge ønska meg en kokkekniv som dette. Det hele starta med at jeg så en snittekniv til brød fra Harstad Knives – og siden jeg driver en del med surdeigsbaking, så kom den fort i hus. Snittekniven fungerte utrolig bra, så neste trinn var å ta den inn i nettbutikken – som tenkt så gjort. Når jeg da besøkte Hannes på Harstad Knives i forbindelse med dette, og så hva han har smidd av kniver, så starta dialogen om utvikling av min egen kokkekniv. Og bare så det er sagt – jeg er glad i gode kniver…

På bildet over så vises skillet mellom det herdete området og det som ikke er det – og dette vil gi et veldig røft utseende. På bildet kan det se ut som at det flasser – men det gjør det altså ikke 🙂

Skissestadiet

Det hele starta med litt skisser frem og tilbake mellom meg og Harstad Knives. Egentlig en ganske spennende prosess hvor jeg ble utfordret på mine utgangspunkt for knivens utforming, og etter en 5-6 runder landet vi på en endelige utforming. For meg var det viktig å få et en kniv som er helt unik, som kutter godt, og som til slutt får et rått utseende. Jeg tror at vi vil lykkes med det. I tillegg drøftet vi en del rundt materialvalg selv om det ikke fremkommer på første skisse.


Steike god mat kokkekniv

Kniven tar form

Etter hvert så ble bladet smidd, og ikke minst herdet som det fremkommer på bildene under. Her er det kun slipt et tynt felt på eggen, men allerede ser jeg konturene av en tøff kniv hva angår ytelse og utseende. I denne perioden begynte vi også å se på materialer for håndtak og slire. Landet på flammebjørk som vist i eksempelet under og lær som står i stil med det. Håndtaket kommer til å bli et lite smykke på dette knivbladet – og i kombinasjon med det noe røffe bladet så blir det en fin balanse. Hullene som er boret i området hvor håndtaket skal er for å balansere kniven.Siste nytt om Steike god mat kokkekniv

Vi er inne i siste uke av jobben med å få den ferdig (jeg krysser fingrene…), og nå ser vi at det er slipt et litt større felt av eggen, og dette pusses ganske fint for å få et bra snitt. Videre så etses logoen Steike god mat inn i kniveggen. Så nå gjenstår å få håndtaket limt, naglet og pusset – og få ferdig sliren. Så skal vi få tatt en del bilder før jeg kan ta Steike god mat kokkekniv hjem og teste den. Jeg ser ikke bort fra at dere vil få litt oppdatering underveis…. Kniven kommer for salg i nettbutikken med/uten slire, og kanskje med noen opsjoner/valgmuligheter. Kanskje du vil ha preget ditt eget navn på den?Og inder jeg skriver dette så kommer bilde av kniven når håndtaket er limt på. Nå skal den stå under press i 24 timer, og da starter utforming av håndtak og slire. Mens sliten lages står håndtaket et par døgn i olje… Dette blir ganske så rått…


Hos Harstad Knives heter den «The beast»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer