Lines supergode chilireker er smaken av sommer for meg, og det kommer av at dette har vært en rett som nesten alltid har blitt servert når vi har vært på besøk hos våre gode venner Line og Mogens i Tønsberg. Så er det vel rett å si at Lines chilireker smaker akkurat like godt på høsten, vinteren og våren også – så her er det bare å prøve ut oppskriften.
Viktig å si at oppskriften er med ca innhold – Line lager alltid disse litt «på slump» – en metode jeg kjenner meg igjen i. Men i sommer tror jeg at jeg klarte å fange oppskriften sånn noenlunde i allefall…
Ingredienser Lines supergode chilireker
- 2 glass/bokser ferdig renskede reker i lake – f.eks. disse…
- ca 3 dl sweet chili sauce
- ca 1 – 1 1/2 dl nøytral olje (Raps, soya..)
- 1 – 2 ferske chili finhakket
- 2 ts paprika
- 2 ts karri
- 2 – 3 lime
- Maldonsalt etter smak

Fremgangsmåte
- Bland alle ingredienser (unntatt reker) i en bolle – dette utgjør chilisausen/marinaden. Smak denne til med hensyn til mengde salt, lime og chili.
- Bland chilisausen/marinaden godt – visp det gjerne sammen for hånd
- Sil laken av rekene
- Ha rekene i sausen/marinaden, rør de inn, og sett kaldt i min 1 døgn
- Server gjerne med følgende:
- Foccacia brød – oppskrift finner du her. Det blir selvsagt heller ikke feil med en surdeigsskive som ble brukt her..
- Ruccola salat
- Ekstra lime
- Majones og/eller aioli
Med denne retten er det bare mulig å gjøre en feil – å lag for lite
Bon apetitt!