Hopp til innholdet

Bær med sjokolade og pistasjnøtter

Bær med sjokolade og pistasjnøtter

Bær med sjokolade og pistasjnøtter er en typisk sommerdessert, og ble til under et ferieopphold i Tønsberg. Tanken var å lage en dessert som har er kombinasjon av friskhet, sødme, salt og litt crunch. Her fikk jeg til denne kombinasjonen med raus mengde friske bær, hakket sjokolade og ristede pistasjnøtter med salt på. Så jeg kan trygt si at resultatet ble som ønsket, og i tillegg ser den jo ut som et lite fyrverkeri i seg selv.

Noen valgmuligheter

De rista nøttene kan tilberedes med mer demerarasukker slik at blandingen blir mefr som et knekk. Husk å ha maldonsalt i – dette blir en herlig crunch og smak.

Du kan godt klemme saften av sitron over bærblandingen for å få litt syre i den. Sammen med resten vil det gi en fin kombo.

Hvis du ønsker en litt lettere variant av desserten så rister du pistasjnøttene i bare litt sukker, og reduserer mengden hakket sjokolade.

Desserter vil det komme mer av på bloggen etterhvert – disse vil du finne her.

Hvis du vil ha en annen oppskrift på en typisk sommerdessert, så se gjerne min oppskrift på Rabarbragrøt


Ingredienser ca 6 porsjoner

  • 1 kurv fersk jordbær som deles i rause biter
  • 1 kurv bringebær
  • 1 plastbeger med ferske blåbær
  • 2 små melkesjokolader
  • 1 pose pistasjnøtter
  • Fersk sitronmelisse
  • Demerarasukker
  • Vaniljesukker
  • Sukker
  • Maldonsalt
  • Fløte
  • Vaniljeis – og her anbefaler jeg at du velger en skikkelig god vaniljeis altså…


Tilberedning bær med sjokolade og pistasjnøtter

  • Ta ut vaniljeisen fra fryseren slik at den er myk til serveringen
  • Start med å forberede pistasjnøttene. De skal ristes i demerarasukker og salt. Du skal ha en god blanding av salt og søtt.
  • La pistasjnøttene kjøles ned, og hakk de litt grovt med en god kniv
  • Hakk fersk sitronmelisse, og vær raus med mengden
  • Rens jordbærene, og del de i grove biter
  • Bland jordbær, bringebær og blåbær med sitronmelissen, og ha alt i en stor fin vid bolle
  • Strø over, og bland litt inn, hakket sjokolade og hakket ristet (og nedkjølte) pistajnøtter
  • Strø litt demerarasukker over desserten
  • Pisk fløte med litt sukker og vaniljesukker til den blir en litt tynnflytende krem. Ha i en skål og pynt med litt hakket sjokolade og hakket pistasjnøtter
  • Serveres med vaniljeis og tynnpisket krem
  • Bon apetitt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer