Hopp til innholdet
Margherita sbagliata

Denne sausen laget jeg etter å ha besøkt en av verdens aller beste pizzakokker – Franco Pepe som driver restauranten Pepe in Grani i en liten by som heter Caiazzo ca en time fra Napoli. Hvis jeg skal gi bare en anbefaling om pizzarestauranter du må besøke – ja så er Pepe in Grani et førstevalg.

Franco Pepe var med i Netflix serien Chef’s table Pizza – en serie som jeg sikkert har sett 10 ganger ;-). I serien ser man Franco Pepe forklare sin signatur pizza – Margherita Sbagliata. En av de tingene du ser på pizzaen er at det ikke er fersk basilikum på den – men en basilikumsaus. Årsaken til at han gjorde dette var at en av de tingene som veldig ofte ligger igjen etter at pizzaen er fortært er – ja du tenkte rett – den ferske basilikumen.

basilikumsaus

Reten om denne fantastiske pizzakokken og hans pizzaer finner du ut av ved å se serien 🙂

Hvordan lager du så den?

  • Riv av bare bladene fra en fyldig potte fersk basilikum og ha de i en foodprosessor – jeg bruker 4 potter
  • Tilsett ca 1-2 ss god olivenolje pr potte basilikum (jeg bruker flere potter, for min foodprosessor klarer ikke bare en ..)
  • Kjør til du får en jevn og litt løs masse – men konsistensen skal være slik at den ikke renner utover
  • Ha blandingen over i en kjele
  • Varm blandingen forsiktig – rør underveis – til den når 60+ grader
  • La blandingen kjøle seg litt ned
  • Ha over på sprutbflaske
  • Sett på kjøl – der holder den seg fint et par måneder hos meg – ta den ut i litt god tid før du skal bruke den
  • Jeg har ikke prøvd å fryse den – men vil tro at det kan fungere

2 kommentarer til “Basilkum saus”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer