Hopp til innholdet

Julegaven fra 2022 er levert

På slutten av året i fjor la Steike god mat ut følgende om julegave:

«Jeg er heldig som har fått lov til å utvikle en lidenskap for mat, og i særdeleshet Pizza. Jeg vil med dette gi en liten skjerv tilbake til noen som trenger en oppmuntring nå før jul, og den består av gratis pizzafest i starten av 2023 for et lag/forening/en gruppe etc på inntil 12 personer (men er de flere og begrunnelsen god så skal de selvsagt få være med i trekningen), og som faller innenfor en eller flere av følgende kategorier som gruppe»:

  • Har utmerket seg spesielt med gode holdninger – i gruppen som utenfor gruppen
  • Har utmerket seg positivt i samfunnet
  • Har andre grunner som gjør at de fortjener en oppmuntring spesielt
  • Har liten mulighet til å realisere dette innenfor egen økonomi – denne kategorien betyr mye.
  • Har et lokale det kan arrangeres i? Hvis ikke så fikser jeg nok det også 🙂

Ved fristens utløp var det kommet inn 8 nominerte, og disse ble vurdert av en jury bestående av noen som står meg nær, og som fikk velge ut og begrunne vinneren til slutt. Juryens begrunnelse var som følger:

Juryen velger å gi pizzafesten til Enhet for Integrering i Harstad Kommune. Denne nyopprettede enheten gjør en fantastisk jobb med å ta imot og ta vare på «nye Harstadværinger» på alle måter. De finner og klargjør boliger, hjelper med søknader, ordner med fritidsaktiviteter for barn og unge, ordner praksisplasser og så videre. De har strukket seg langt i år, og vil måtte strekke seg langt også i tiden fremover. Vi mener denne gjengen virkelig fortjener stående applaus, og en skikkelig pizzafest .

Så ble ikke gaven, av flere gode grunner, overrakt i starten av 2023, men derimot ble det sørget for pizzafest i lokalene til enhet for integrering tirsdag 10 Oktober. Det ble ikke bare 12 deltakere, men 24 – og alle virket klar for et avbrekk i en hektisk hverdag. Når premien ble annonsert i 2022 fikk jeg umiddelbart tilbakemelding fra Tom Vestgård og Jon Ivar Pedersen om at dette arrangementet ønsket de å bidra til realiseringen av – så begge stilte opp gratis for at julegaven skulle bli en realitet.


Fungerende leder for integreringsenheten sa følgende etter at arrangementet var over: «Tusen takk for en trivelig kveld sammen med dere fra Steike god mat. Vi fikk servert 3 ulike pizzaer. Først var det en saftig Margherita. Deretter deres signaturpizza som er hvit pizza med potet. Den var overraskende god , og ble for mange av oss kveldens favoritt. Til slutt Pizza Diavola. Den er kjent for å være sterk, og det var den. Helt til slutt vil vi si: Vi håper, og tror, at en slik «smakfull applaus» gjør at vi som skal ta imot nye harstadværinger får enda større smil, enda mer pågangsmot og at vi tar enda varmere imot.»

Et gammelt ordtak sier, «Den største gleden du kan ha, er å gjøre andre glad» – for Steike god mat var det en sann glede å gi julegaven fra 2022 til Integreringsenheten i Harstad kommune.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer