Hopp til innholdet

Julegaven 2023 er delt ut

I år som i fjor ønsket Steike god mat å gi en pizzafest i julegave. Bakgrunnen for at dette kom i gang var at jeg kjente på at jeg er veldig heldig som har fått lov å utvikle en lidenskap for mat, og i særdeleshet Pizza. Tanken bak julegaven var at jeg med dette kan gi en liten skjerv tilbake til noen som trenger en oppmuntring i juletida. For å kunne realisere en slik gave så er jeg avhengig av gode hjelpere. Her stiller Tom Vestgård og Jon-Ivar Pedersen opp gratis for å bidra til en proff gjennomføring.

Oppmuntringen består av gratis pizzafest i starten av 2024 for et lag/forening/en gruppe etc på 20-30 personer, men er de flere og begrunnelsen god så skal de selvsagt få være med i trekningen. Kandidatene og som faller innenfor en eller flere av følgende kategorier som gruppe:

  • Har utmerket seg spesielt med gode holdninger – innenfor som utenfor sin egen krets.
  • Har utmerket seg positivt i samfunnet
  • Har andre grunner som gjør at de fortjener en oppmuntring spesielt
  • Har liten mulighet til å realisere dette innenfor egen økonomi – denne kategorien betyr mye.
  • Har et lokale det kan arrangeres i? Hvis ikke så fikser jeg det også 🙂

Julegaven 2023 går til Norske redningshunder lag Harstad.

De er en gjeng på 25-30 personer i Harstad-området som trener hunder frem til godkjenning i den frivillig redningstjenesten.

Alle utgifter og treningstimer dekkes av den enkeltes privatøkonomi, og dette gjør de gjerne fordi de synes det å lete etter savnede personer et svært meningsfylt og verdt en frivillig innsats og dugnad i samfunnet. Man må ha de gode holdningene for å holde på med dette.

Flere av de har vært med på å finne savnede- både i god behold, men også i mange tilfeller dessverre som omkommet. Både de som har gått seg bort og de som ikke vil bli funnet. På denne måten gjør de seg bemerket i samfunnet, men arbeidet blir kanskje ikke så synlig for folk flest – før man plutselig står der selv og savner noen av sine nærmeste.

Offentlige tilskudd dekker ikke drift av organisasjonen, og de er helt avhengig av lokale tilskudd etter søknader for å utruste hundeførere og laget med nødvendig søk og redningsutstyr. Derfor må de jevnlig søke stiftelser om midler. Noen ganger får de, andre ganger ikke. Men å holde motivasjonen oppe over tid i en frivillig organisasjon som krever mye av dem kan utfordre. Der har de ikke annet enn samholdet og styrken i treningsgruppa, hvor de heier hverandre frem i opp og nedturer- til målet om godkjent Redningshundekvipasje. For det å nå målet er en felles dugnad på alle måter, det klarer man ikke alene.

En gratis pizzafest fra Steike god mat håper vi kan være et bidrag på motivasjonssiden, og ser frem til å gi dere gaven i starten av neste år.

Vi gratulerer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer