Hopp til innholdet

Hvit pizza – 3 oster, nøtter og fiken

Pizza bianca con tre formaggi fichi e noci – eller som overskrifta sier: Hvit pizza med 3 oster, honning ristede nøtter og fiken.

En fantastisk hvit pizza med 3 oster, fiken og nøtter. Dette er en av mine mange favoritter av pizza, og har en veldig kompleks smak av ostene, rista nøtter, honning og fiken. Den gir en følelse av jul og pizzafest på samme tid – men det er kanskje akkurat den kontrasten som gjør dette til en veldig spennede pizza.

Generelt for alle pizzatoppingene er at jeg her ikke sier noe om hvordan deigen er laget – dette fordi man her har mange valgmuligheter – alt fra deigen som du har kaldhevet i flere døgn, laget med poolish og gjerne 4-5 meltyper til den deigen som er direktehevet med kanskje bare et par tre timer heving. se mer under menyen for Pizza, Pizzadeig.

Hvis du har lyst til å lære mer om Napolitansk deig, poolish, Biga, glutennettverk og mere til, så anbefaler jeg deg å bruke siden til Pizzamani – og ikke minst anbefaler jeg deg kursene her – det er virkelig nyttig for å forstå kjemien og prosessene. Jeg har selv tatt kurset for Napolitansk pizza, og er stadig innom det igjen for å oppfriske. Og fortvil ikke – du er på ingen måte den første som syns at det rent umiddelbart blir mange inntrykk – vi har vært der all sammen. Samtidig syns jeg det er viktig å si at det ikke er nødvendig å ta dette med deig så langt, og i alle fall ikke i starten.

Toppingen på denne pizzaen lages som følger:

 • Regel nr 1: Less is more når det kommer til pizza – ikke overless bunnen med saus og topping.
 • Saus på Philadelfia naturell, Creme Fraiche, hvitløk, litt sennep, litt saft av sitron, salt og pepper – se nærmere beskrivelse under
 • 3 sorter ost, Manchego, Pecorino og noen klumper Gorgonzola (kan evt erstattes med parmesan eller en annen ost hvis man ikke liker blåmuggost) fordeles ut over bunnen revet for de harde ostene, og i biter for Gorgonzola
 • Honningristede nøtter og pinjekjerner
 • Fiken som skjæres i tynne båter
 • Risle over litt honning
 • Litt hakket fersk timian
 • Etter steking legger du på noen timian kvaster og risler du over litt honning

Hvit saus

 • Blandingsforhold – ca mengder, så her må du smake til…
 • 2 ss Creme Fraiche lett
 • 2 ss Philadelphia naturell
 • 1 hvitløksfedd finhakkes eller rives
 • 1 ts sennep (ja sennep kan brukes i de fleste sauser…)
 • saft av 1/4 sitron
 • Ei klype maldonsalt som knuses før du har det i
 • Ei klype ristet sort pepper

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer