Hopp til innholdet

Pizza med biff og rosenkål

Pizza rosso con carne di manzo e cavoletti di Bruxelles – Rød pizza med biff og rosenkål. Morsom kombo som blir ufattelig god hvis du fikser en god tomatsaus og får opp smaken i rosenkålen

Generelt for alle pizzatoppingene er at jeg her ikke sier noe om hvordan deigen er laget – dette fordi man her har mange valgmuligheter – alt fra deigen som du har kaldhevet i flere døgn, laget med poolish og gjerne 4-5 meltyper til den deigen som er direktehevet med kanskje bare et par tre timer heving. se mer under menyen for Pizza, Pizzadeig.

Hvis du har lyst til å lære mer om Napolitansk deig, poolish, Biga, glutennettverk og mere til, så anbefaler jeg deg å bruke siden til Pizzamani – og ikke minst anbefaler jeg deg kursene her – det er virkelig nyttig for å forstå kjemien og prosessene. Jeg har selv tatt kurset for Napolitansk pizza, og er stadig innom det igjen for å oppfriske. Og fortvil ikke – du er på ingen måte den første som syns at det rent umiddelbart blir mange inntrykk – vi har vært der all sammen. Samtidig syns jeg det er viktig å si at det ikke er nødvendig å ta dette med deig så langt, og i alle fall ikke i starten.

Fremgangsmåte:

  • Tomatsaus (her anbefaler jeg en tomatsaus som er kokt på karamellisert sjalottløk, chili og tørka urter)
  • Ytrefilet som er skåret i tynne skiver og krydret med ristet sort pepper og maldonsalt gjerne 20 min tidligere.
  • Rosenkål (hvor du har kuttet stilken, fjernet de ytterste bladene og delt de i 2 – kokt 1 min i saltet vann – raskt avkjølt) – legges med kuttflaten opp. Evt kan du riste rosenkålene raskt i en god og varm panne – og ha maldonsalt på de etterpå.
  • Ha en dråpe olivenolje på hver rosenkål, og litt maldonsalt
  • Parmesan
  • Etter steking
    • Basilikumblader
    • Olivenolje

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer