Hopp til innholdet

Plukkfisk – en skjult matskatt

Plukkfisk er en skjult matskatt – og ikke minst er dette mat som man kan lage for en veldig rimelig penge. Jeg fisker stort sett et jeg trenger selv, men jeg kikka på prisene i butikken nå, og kom frem til at denne porsjonen ville ha kosta meg ca 400 kr i råvarer – det betyr en pris på ca 80 kr for 2 personer pr måltid.

Oppskriften her er for ca 8-10 porsjoner (regnestykket er laget ut fra 8), og det kan sikkert virke litt mye – men da er det jo bare å halvere. Grunnen til at jeg lager så mye er at dette er fantastisk spise å ha i fryseren. Jeg pakket her ca 600 gram plukkfisk i hver pose (rause porsjoner) som jeg fryser – og når de skal spises så tiner jeg de og varmer posen i en gryte med nesten kokende vann. enkelt og veldig lettvint i forhold til oppvask. Dette kan du naturligvis også gjøre med potet og grønnsaker

Fremgangsmåte/innhold

  • 2 kg fisk – Sei eller torsk/skrei
  • 600 g løk
  • 400 g potet – helst mandel
  • 200 g smør
  • 6 dl H-melk
  • 100 g hvetemel
  • Revet hel muskatnøtt (1 1/2)
  • Salt
  • Ristet pepper

Kok mandelpotet mør – ca 12 minutter avhengig av størrelse. Blank løken i smøret til den blir myk og blank. Dryss over hvetemelet og rør det inn. Spe forsiktig med melken, rør godt hele tiden og vær forsiktig med varmen. Den hvite sausen med løk i skal vøre som en grøt i tykkelse. Når den hvite sausen begynner å koke (rør hele tiden), så har du i poteten og fisken (kan være rester, eller her 2 kg filet som er trukket i godt saltet vann (du kjenner saltsmaken godt av vannet) i ca 6-7 minutter (avhengig av tykkelse). Fisk og potet kan med fordel være litt krakket før du har det i hvitsausen – hvis ikke kan du gjøre det med en potetstapper. La det være litt biter i blandingen

Så kommer finalen – smak til med revet hel muskatnøtt, noen klyper ristet sort pepper og litt salt (hvis fisken ble tilberedt i godt saltet vann behøver du ikke mye salt). Rør godt om og plukkfisken er klar for servering

Anrettes med melen kokt potet, kokte gulrot (bitene på bildet er kokt ca 4 1/2 minutt og var perfekt) og litt smeltet meierismør. Pyntes med hakket gressløk og hakket persille – evt tørket.

2 kommentarer til “Plukkfisk – en skjult matskatt”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer