Hopp til innholdet

Slår et slag for godt tilbehør/pizzatilbehør igjen – denne gang Pesto laget i morter.

Pesto er et tilbehør jeg ikke klarer meg uten – det være seg om det brukes på en del pizzatyper under steking, eller aller helst etter at de er kommet ut av ovnen, eller som tilbehør til mange kjøtt og fiskeretter – eller rett og slett som tilbehør på frokost/lunchbordet.

Men Pesto, som guacamole og mye annet, må lages i morter… Prøv er du snill – legg bort stavmikser, hurtigmikser og lignende – kjøp deg en solid og stor morter i stein. Du får presset råvarene sammen, smakene kommer mere frem, og gir et bedre sluttresultat – i tillegg er det god mentalhygiene å crunche en pesto i morteren…

  • 3 Potter fersk basilikum
  • ca 100 gram (vær gjerne litt raus…) revet parmesan
  • 2-3 store hvitløkfedd som er grovhakket (kan kuttes ut)
  • En pose pinjekjerner som er ristet
  • En god klype maldonsalt
  • En god klype rista sort pepper (ja – rista må også den være…)
  • Og en riktig god olivenolje (mengden må tilpasses til du får den konsistensen du liker best.

Få alle ingrediensene i morteren og start arbeidet med å knuse/mose – litt støting rett opp/ned, men mest bevegelse rundt i morteren med et lite press – runde bevegelser som strekker seg fra sentrum og ut. Det skal mere olje til en du tror til å begynne med, men dette ser du underveis.

Jeg syns Pesto gjerne kan oppbevares med litt tykk konsistens – så er det heller bare å røre inn litt olivenolje når du skal bruke den. Blir det for mye så kan man ha det på brødskive med hvitost, skinke +++ til frokost.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer