Hopp til innholdet

Kokkens potetpure

Denne potetpureen er også inspirert av Hellstrøm – i sin enkelhet er den en potetpure som smaker helt fantastisk og imponerer hver gang.

Fremgangsmåte:

  • Kok godt melne poteter til de er godt møre – men ikke sundkokte. Ikke ha salt i vannet.
  • Hell vannet av, og la de tørke litt på platen
  • På forhånd har du smeltet smør i melk eller fløte – til en porsjon til 3-4 personer snakker vi om 1-2 dl væske og 1-2 ss smør
  • Knus potetene med en ballongvisp (et redskap du bare MÅ ha – og da må du kjøpe en god hvor stålstrengene er stive).
  • Spe inn litt og litt av fløte/smør blandingen og pisk dette inn med ballongvispen. Konsistensen på pureen må ikke være for tørr – den skal være som en grøt
  • krydre med salt og ristet sort pepper

Når denne sitter i fingrene så har du et tilbehør til mange middagsretter som du kommer til å høste mye godord for. Den virker kanskje veldig enkel – men er til gjengjeld veldig, veldig god!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer