Hopp til innholdet

Steike god gulrotsuppe

Steike god gulrotsuppe

Steike god gulrotsuppe er for meg en dokumentasjon på at suppe er undervurdert som Steike god mat – og ikke minst undervurdert i forhold til at Hverdagsmat er festmat. Så når jeg etter jobb en fredag skulle finne på noe til middag så tenkte jeg – kan jeg ikke lage min egen gulrotsuppe? Som tenkt så gjort – og i all beskjedenhet så må jeg si at den blei steike god.

Ingredienser

 • 5-7 gulrøtter
 • 1/2 stor fennikel
 • 2 små rødløk (små rødløk
 • 1/2 rød chili (vanskelig å ha kontroll på styrken, så start heller litt forsiktig ut…)
 • 2 knuste hvitløksfedd
 • 1 ss igefær pasta – eller 1 ss fersk
 • 2 ts maldonsalt
 • 1 ts ristet sort pepper
 • 1 liter vann
 • 1 grønnsakbuljongterning (til 1/2 liter vann)
 • 3 ss god soyasaus
 • Lime
 • 1 potte fersk koriander
 • Seterrømme
 • gresskarkjerner
 • Pinjekjerner
 • Ramsløkpurè fra metervare as
 • Nanbrød (kommer egen oppskrift)

Fremgangsmåte steike god gulrotsuppe:

Start med å kutte gulrot, fennikel og rødløk i grove biter. Klem hvitløksfeddene i grove biter, kutt chili i grove biter (med frø), rasp/hakk ingefær hvis du ikke bruker pasta. Rist pinjekjerner og gresskarfrø i stekepanne til du hører at gresskarkjernene popper og pinjekjernene får farge.

Dette er digg topping til suppa

Da er det klart for å lage suppa

 • Ha olivenolje i en passe stor kasserolle, og varm den opp sli ak det freser når du har gulrøttene oppi. Fres de alene et par tre minutter. Ha i fennikel, rødløk, chili, hvitløk og ingefær, salt og ristet sort pepper og fres alt i 3-4 minutter til på god varme – skal få litt farge.
 • Ha i 1 liter vann, grønnsakbuljongterning, kok opp, og la stå på kok i ca 15 minutter. Ha i saften av 1-2 lime (smak til)
 • Kjør hele blandingen i en blender til det er en jevn og litt tykk suppe. Hakk hele potten med koriander, og ha i det meste i blenderen og kjør til det også er most inn, men la det gjerne vises at det er urter i den. Resten av korianderen er topping. Hvis suppa er for tynn er det bare å ha i litt mere gulrot og koke den i suppa til den er ferdig – og blende alt på nytt igjen.
 • Anrettes i en stor suppetallerken, ha i en raus ss rømme midt i, strø rista pinjekjerner og gresskarkjerner over slik at de blir liggende oppå, risle over litt ramsløkspure med teskje, og til slutt drysses litt fersk koriander på toppen
 • Serveres med nanbrød som følge (oppskrift kommer på bloggen etterhvert)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer