Hopp til innholdet

Verdens beste og enkleste Pølsebrød

Hjemmelaga pølsebrød er for meg alltid verdens beste – og disse må vel være noe av det enkleste å lage. Så uendelig mye bedre enn kjøpte – kanskje med noen veldig få unntak. Hos oss bruker vi disse laget som et mini pølsebrød til kokkens reinpølser som er en forrett med suksessgaranti. Lag gjerne en stor posisjon – og frys de.

Dette er bare så digg

Ingredienser (ca 16 pølsebrød)

  • 12 dl hvetemel
  • 2,5 ss sukker
  • 1,5 – 2 ts salt
  • 1/2 pk fersk gjær
  • 2 ss smeltet smør
  • ca 5 dl lunka vann (eller melk)
  • 2 egg
  1. Ha alt det våte (vann og smeltet smør) i bollen, og rør ut gjæra (sjekk temperaturen på væsken!.
  2. Rør inn eggene
  3. Ha i sukker, salt og mel. Elt deigen med kjøkkenmaskin – ikke for hard elting. Start med lav hastighet og øk etterhvert. Konsistensen skal være slik at deigen akkurat slipper i toppen av bollen (ganske bløt deig).
  4. Sett deigen til hev i bollen med en plastpose over, og en håndduk over der igjen.
  5. Ha mel på benken, og del deigen i passe store deler, og trill de ut til avlange pølsebrød.
  6. Sett de på et stekebrett eller to med bakepapir og et klede over. Heves til omtrent dobbel størrelse (ca 20-30 minutt)
  7. Stekes midt i ovnen på 200 °C i ca 10-12 minutter – avhengig av størrelse, så følg med.
  8. Avkjøl et par minutter og dekk med klede. La dem avkjøle godt før servering – frys resten. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer