Hopp til innholdet

Pizza Bianca med tørrfisk og bottarga

Nok en ny topping fra Steike god mat – denne gang er det Pizza bianca med tørrfisk og røykrogn fra Bottarga borealis som hovedingredienser. Røykrogn er en lettsaltet bottarga med mild røyksmak. Bottargaen som her brukes er en eksklusiv vare laget på rogn fra skrei – hvis du liker Bottarga så tror jeg garantert du vil like denne.

Pizza deig

Deigen til denne pizzaen vil det komme oppskrift på, men kort fortalt så var det en deig satt på 946 g mel, 586 gram vann, 2,5 gram gjær og 28 gram salt. Deigen ble hevet 17 timer i kjøleskap og ca 7 timer i romtemperatur. Den kommer under den separate seksjonen for deig.

Hvis du har lyst til å lære mer om Napolitansk deig, poolish, Biga, glutennettverk og mere til, så anbefaler jeg deg å bruke siden til Pizzamani. Ikke  minst anbefaler jeg deg kursene her – det er virkelig nyttig for å forstå kjemien og prosessene. Jeg har selv tatt kurset for Napolitansk pizza, og er stadig innom det igjen for å oppfriske. Og fortvil ikke – du er på ingen måte den første som syns at det rent umiddelbart blir mange inntrykk. Tro meg – vi har vært der all sammen. Samtidig syns jeg det er viktig å si at det ikke er nødvendig å ta dette med deig så langt, og i alle fall ikke i starten.

pizza bianca tørrfisk bottarga
Klar til steking – her vises mengdene ganske godt

Ingredienser til pizza bianca med tørrfisk og bottarga

  • Hvit pizzasaus på 6 ss Creme Fraiche smaksatt med 1 ts sennep, 2 ts soyasaus, 1 ts hvitløkspasta, salt og ristet sort pepper
  • Potet i tynne skiver – legges litt spredt rundt på pizzaen oppå den hvite sausen. Viktig at ikke potetskivene blir dekket for mye av annen topping.
  • Ha over et par klyper maldonsalt og ristet sort pepper.
  • Liten gul løk skjært i tynne skiver legges spredt
  • Utvannet tørrfisk (vannetklemmes ut) som er saltet litt en time før
  • Revet røykrogn – pass på mengden da denne gir mye smak
  • Fersk timian
  • Etter steking risler du litt god olivenolje over.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer