Hopp til innholdet

Vinnerlykke, storfe, vaktelegg og Dovretinde

Hvem har ikke sagt «jeg vinner jo aldri noe» – jeg sier det i alle fall innimellom. Men like fullt så leverer jeg jo Lotto hver eneste uke i flere utgaver – så langt uten de virkelig store uttellingene. På instagram følger jeg jo en god del av de lokale leverandørene i området, og meldte meg fort på Olaåsen Gård’s adventskalender på Instagram. Ikke veldig vanskelig – lik innlegget og skriv aktuell dato i kommentarfeltet. Liker sånne konkurranser da de er enkle, og så ser jeg jo at de har en hensikt for de som står bak. Uansett – 5. desember trakk jeg det lengste strået og vant jeg en pakke vaktelegg – jippi!. Så da var det bare å tenke ut hvordan jeg kunne bruke de å en torsdags ettermiddag alene i huset. Resultatet kan du se her – helt enkelt – et fantastisk smørbrød med storfe, vaktelegg og Dovretinde. Så må jeg tilføye at jeg vant trekningen i dag på adventskalenderen på jobb – det må være noe med sånne adventskalendere…


Storfe, vaktelegg og Dovretinde
Dovretinde fra Tine funka fint i retten

Storfe, vaktelegg og Dovretinde

Ingredienser og fremgangsmåte:


 • 150 gram ytrefilet
 • Grønnkål
 • Cherrytomater
 • Rød stjerneløk
 • Asparges
 • Tine Dovretinde
 • Asparges
 • 2 Landbrødskiver
 • Fersk oregano eller Timian
 • Sett en liten panne med vann på kok sak at den er klar til vakteleggene
 • Ha smør i stekepannen, og rist lanbrødskivene slik at den/de får fin farge og blir litt crispy
 • Ha smør/olje i stekepannen og rist grønnkål (stilken kuttet bort) på god varme. Skal bli litt karamellisert. Ha i rød stjerneløk delt i 4 (båter) og asparges. Helt på slutten legges halve cherrytomater i for å lye de litt.
 • Stek ytrefileten på god varme slik at den brunes – krydre med salt og ristet sort pepper. Skal være litt rosa inni. La hvile…
 • Kok vakteleggene i litt under 3 min – smilende egg. Ha i kaldt vann og skrell av skallet

Anrettes med ristet landbrødskive først på tallerken. Legg så på ristet grønnkål, rista rød stjerneløk og cherrytomat. Legg asparges ved siden av – evt oppå. Legg over ytrefilet skåret i passe tynne skiver, og legg over 2 skiver Dovretinde. Dryss over hakket fersk oregano eller timian. Risle over en god olivenolje.

Storfe vaktelegg og Dovretinde
Ristet grønnkål, asparges, rød stjerneløk og cherrytomat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer