Hopp til innholdet

Steike gode Julepølser

gode julepølser

Her får du oppskriften på mine gode julepølser som hjemme hos oss er et naturlig følge til julemiddagen. Når du skal lage pølse så er det viktig med ferske og gode råvarer – jeg handler mine hos vår lokale faghandel på kjøtt Kokkens mat – du har sikkert en slik der du bor også – bruk den. Hos oss består julemiddagen av ribbe, medisterkaker og julepølser – og tilbehør med rødkål, surkål og kålrabistappe – ja du leste riktig…. Vi har et familiemedlem som liker det bedre enn surkål/rødkål – så da får hun det 🙂

Og du – når du først er inne her, så ta en tur innom nettbutikken her: www.steikegodmat.no/butikk. Her finner du masse gode råvarer, mye bra utstyr, og ikke minst mye fine gaveartikler.


Ingredienser til Steike gode Julepølser

  • 1,6 kg svinekjøtt – malt 2 ganger. Jeg har med svor når jeg maler
  • 400 gram storfekjøtt – malt 2 ganger. Andelen av storfe kan selvsagt økes til 1/3 av svinekjøttet
  • 40 gram salt – 2% salt i tilfelle du bruker andre mengder
  • 5 dl fløte
  • 6 dl melk
  • Krydderblanding bestående av:
  • 1,5 muskat males fint
  • 1 ss kardemomme
  • 1,5 ss ristet sort pepper

Fremgangsmåte julepølser

  • Tarmene legges i bløt i lunkent vann 2 timer før du skal stappe pølsene. Skyll av saltet først. Følg anvisningen hvis den sier noe annet
  • Alle ingrediensene SKAL være kalde før du begynner (kjøtt og væske)
  • Elt kjøttet seigt med saltet til du ser at det begynner å slippe fett i bunn av bollen.
  • Spe litt om litt med ca 1/2 parten av væsken
  • Ha i krydderblandingen – fordeles utover
  • Elte, og spe med resten av melken til du har en ferdig masse
  • Ha farsen i en pølsestapper, og stapp pølsene i svinetarm på ca 40 mm. Jeg har kjøpt egen stapper som tar ca 5 liter ferdig farse – med den har jeg mye mer kontroll synes jeg, men bruk gjerne pølsehornet på kjøkkenmaskinen.
  • Snurr pølsene – motsatt vei annenhver gang. Bruk en steril nål, og stikk hull der du har luft i pølsen.
  • Det vil alltid bli litt rester av pølsefarse som du ikke får stappet – den steker du til gode kaker 🙂
  • Sett pølsene på kjøl til neste dag for å trekke smak – men la alt ligge plant på et brett – ikke la pølsene ligge oppå hverandre. Du kan naturligvis Trekke de umiddelbart
  • Trekk pølsene (IKKE koke) på 80 grader i 25 minutter. Det er kun en ting som gjør at pølser sprekker – for høy varme.
  • Kjøl pølsene godt ned, pakk de og frys de.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer