Hopp til innholdet

Per Hennings sennepssaus med portvin og dill

Per Hennings Sennepssaus

Per Hennings sennepssaus glemmer jeg aldri første gang jeg smakte hjemme hos han i Stavanger. Per Henning var selger i et selskap hvor jeg var styreleder over noen år, og han var i tillegg til det en matglad fyr som skjønte betydningen av et godt taffel. Jeg har nok justert oppskriften litt over årene, men fortsatt husker jeg mitt første møte med denne sennepssausen som om det skulle vært i dag. Jeg tror nesten at jeg bare må kreditere denne til Per Henning.

Og du – når du først er inne her, så ta en tur innom nettbutikken her: www.steikegodmat.no/butikk. Her finner du masse gode råvarer, mye bra utstyr, og ikke minst mye fine gaveartikler.

Og hvis du er ute etter et skikkelig fint glass å ha denne sennepssausen i – sjekk her: Weck glass Arkiver – Steike god mat

Bruksområde for sennepssaus med portvin og dill

Sennepssaus kan man naturligvis bruke til mye. Her er den obligatorisk følge i jula, og da bruker vi den på kjøttpålegget, men mest av alt så må vi ha den på kabaret – ja kabaret er tradisjon til julefrokosten hos oss. Det er sikkert mange meninger om akkurat den retten, men kabaret med sennepssaus på mors lubne rundstykker – det er rett og slett helt fantastisk. Sennepssaus kan brukes til så mangt – gravlaks, pølser, vilt, kjøtt, pålegg og mee til. Denne sausen er en luksusvariant som jeg frem til i dag ikke har hørt annet enn godord om


Ingredienser/fremgangsmåte Per Hennings sennepssaus

  • 1 pk majones
  • 3 rause ss Ravigotte saus
  • 2 ss sukker
  • 3 ss portvin
  • 1 potte dill – finhakkes
  • bland alle ingredienser, unntatt dill, godt i en bolle. Smak til – mer portvin, mer Ravigotte, litt mer sukker?
  • Ha i finhakka dill – bland godt
  • Ha på rene glass med tett lokk
  • Hvorfor ikke lage dobbel porsjon og gi et glass sennepssaus, og kanskje en Kabaret, i gave 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer