Hopp til innholdet

Drue purre salat

drue purre salat

Drue purre salat er et helt magisk tilbehør til f.eks. kjøttpålegg, men kan fint brukes som tilbehør til andre kjøttretter, og ikke minst helt alene som pålegg. Jeg fikk tilberedning av drue purre salat godt innunder huden gjennom en del år hvor en av famiens yngste stod for solide innhogg av dette tilbehøret. Jeg husker at jeg lille julaften (det er da vi «spretter» julepålegget og gjærbaksten) hadde laget dobbel porsjon – alt var vekk. Laga ny dobbel porsjon julaften morgen, og alt gikk jaggu med da også. Jeg ble akkurat usikker på om jeg har kjøpt nok til frokost 1. juledag… Men det er jo åpent i morgen dere – så det går fint å lage litt for å ha til 1. juledags frokosten..

I år prøvde jeg en ny vri på tilberedningen, med å forvelle ferdig oppskåret purreløk i maks 3-4 sekunder før den fikk seg en rask nedkjøling i iskaldt vann. Det tok bort litt av den litt skarpe smaken i purreløken, og det var en bra justering. Videre er det viktig at man tar tilsetting av sitron litt om litt for å ikke få den for syrlig – og også for å ikke bruke for mye sukker. Start med 3 ss sukker, og ta resten på smaking.


Innhold/tilberedning drue purre salat

  • 1 pakke blå druer. En pakke skal utgjøre ca 3 kopper (da har du størrelsen på koppen). Skyll godt av druene i iskaldt vann, og la de renne av. Deles i to, eller hvis de er store så del de i fire
  • 2 kopper purreløk (tilsvarer normalt 1 medium). Purreløken deles på langs og kuttes så i halve skiver (litt under en cm bred). Vaskes godt, og ha de i kokende vann maks 4 sekunder. Ha de rett over i rennende iskaldt vann, og la de kjøle helt ned. Sil av alt vannet
  • Lag dressing av 1 pose majones, 3 ss rømme, litt ristet sort pepper, saft av 1/2 sitron (ikke ha i alt på en gang) og 3-4 ss sukker. Smak til slik at du kan kjenne litt syrlighet fra sitronen, men også sødmen fra sukkeret.
  • Bland sammen druer, purre og dressing og server. Salaten kan godt stå kaldt et par timer for å trekke litt smak, men kan også serveres direkte.

Det er viktig å alltid ha ekstra druer, pureløk, majones, rømme og sitron – det blir fort behov for mer…

Steike god mat – av egen erfaring

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer