Hopp til innholdet

Skrei loin med grilla grønnsaker

Skrei loni med grilla grønnsaker

Skrei loin med grilla grønnsaker var en ide fra min side for å komme i gang med noe lettere mat etter jula – så da måtte en ny oppskrift lages og testes. Og resultatet ble veldig bra. Gode smaker på grønnsakene, og som alltid godt med skrei. Med nye oppskrifter er det alltid nor som kan og må justeres – det skal jeg forsøke å komentere underveis. Bildet av den ferdige retten yter den ikke rettferdighet – det får jeg rette på neste gang…


Fremgangsmåte Skrei loin med grilla grønnsaker

De grønnsakene jeg hadde i denne retten lot jeg først få en rask runde i stekepanna – eller på retter som denne så liker jeg å bruke min oval roast fra de buyer som jeg kjøpte hos Mat av Vahl lokat her i Harstad. Pannen er helt genial når man skal lage litt sånn alt i ett gryter – selv om jeg denne gang stekte fisken for seg.Det første jeg startet med var å krydre skreien med salt, ristet sort pepper, og saften av 1/2 sitron. Fisken ble så satt kaldt i et par timer. pannesteke så 4 medium mandelpoteter i olivenolje. Potetene var godt vasket og delt i passe tykke skiver. Potetene ble så lagt til side.

I neste omgang pannestekte jeg følgende grønnsaker kuttet som du ser på bildet: 2 Gulrot + 1 gulrot som var igjen fra en pakke med regnbuegulerot, 1 pakke reddik, 1/2 Persillerot, 1 medium rødløk. Disse ble også stekt i olivenolje.

Potet og pannestekte grønnsaker ble så lagt sammen i oval roast panna i påbente av ferdigstillelse av retten. Grønnsakene krydres med kun salt, og så legger du 3-4 hvitløksfedd i panne før grillinga.


Ovnen ble nå satt på grill og varmluft – full guffe. Satte så inn pannen med de forhåndsstekte grønnsaken på 5 min. Grønnsakene vendes en gang underveis. I mens stekte jeg brokkolini og rosenkål i stekepanna – ca 2 min. Deretter la jeg skreiloinskivene i stekepanna. Disse stekes i smør til du ser at stekingen har kommet vel gjennom fiskestykket, snu de og skru ned varmen. Når grønnsakene har vært i ovnen i 5 minutter legger du inn brokkolini og rosenkål, og lar de steke med i ca 3 minutter.

Bland en enkel dressing på 3 ss Creme Fraische, litt salt, 1 ts soyaolje.

Anrett retten – enkelt, veldig smakfullt og ganske så sunt. Jeg ser i etertid at retten godt kan anrettes med dressingen kun ved siden av.

Skrei loni med grilla grønnsaker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer