Kalkun salat med brød krutonger er en flott måte å utnytte rester etter jule og nyttårsfeiringen, og årets siste middag som hos mange av oss består av kalkun. Samtidig er kalkun en råvare som men fordel kan benyttes hele året – og hvorfor da ikke lage en god salat med den som hovedperson?.
Brød krutonger til kalkun salat
Når vi først er i gang med å lage rester, så hvorfor ikke bruke rester av brød til en god ingrediens i en salat. Her skar jeg opp 3 tynne brødskiver, skjærte bort alt av skorper, og kuttet skivene opp i små terninger. Dette ble så lagt i en ildfast form inn i ovnen på 225 grader varmuft. Når terningene begynte å bli tørr/hard hadde jeg i ca 2 ss olje som eg vendte terningene i, og lot de få 4-5 minutter til slk at de fikk fin farge. Jeg tilsatte også et par klyper maldonsalt for å gi litt ekstra smak.
Hvordan lager du så kalkun salat med brød krutonger
Mengdene her tilpasses etter hvor mye salat du ønsker å lage
- Litt rødkål finsnittes
- Litt isbergsalat finsnittes
- Et par reddiker kuttes i tynne skiver
- Litt baby spinat rives i to
- Alt over blandes sammen, og etter at det er lagt på tallerkenen har du over en dressing laget på:
- 2-3 ss olivenolje, 1 ts hvitvinseddik, 1 ts honning og en klype Maldonsalt
- Anrett med kalkun i skiver, brød krutonger og halve cherrytomater