Hopp til innholdet

Kalkun salat med brød krutonger

kalkun salat med brød krutonger

Kalkun salat med brød krutonger er en flott måte å utnytte rester etter jule og nyttårsfeiringen, og årets siste middag som hos mange av oss består av kalkun. Samtidig er kalkun en råvare som men fordel kan benyttes hele året – og hvorfor da ikke lage en god salat med den som hovedperson?.

Litt fakta om kalkun.

Brød krutonger til kalkun salat

Når vi først er i gang med å lage rester, så hvorfor ikke bruke rester av brød til en god ingrediens i en salat. Her skar jeg opp 3 tynne brødskiver, skjærte bort alt av skorper, og kuttet skivene opp i små terninger. Dette ble så lagt i en ildfast form inn i ovnen på 225 grader varmuft. Når terningene begynte å bli tørr/hard hadde jeg i ca 2 ss olje som eg vendte terningene i, og lot de få 4-5 minutter til slk at de fikk fin farge. Jeg tilsatte også et par klyper maldonsalt for å gi litt ekstra smak.


Kalkun salat med brød krutonger
Disse krutongene smaker bare utrolig mye bedre enn de du kjøper

Hvordan lager du så kalkun salat med brød krutonger

Mengdene her tilpasses etter hvor mye salat du ønsker å lage

  • Litt rødkål finsnittes
  • Litt isbergsalat finsnittes
  • Et par reddiker kuttes i tynne skiver
  • Litt baby spinat rives i to
  • Alt over blandes sammen, og etter at det er lagt på tallerkenen har du over en dressing laget på:
  • 2-3 ss olivenolje, 1 ts hvitvinseddik, 1 ts honning og en klype Maldonsalt
  • Anrett med kalkun i skiver, brød krutonger og halve cherrytomater

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer