Hopp til innholdet

Kalkun i steam buns

kalkun i steam buns

Kalkun i steam buns er en forrett basert på restemat etter nyttårskalkunen, men du kan jo selvsagt lage kalkun for dette formålet alene etter min hovedoappskrift på kalkunbryst her. Dette re en superenkel og god forrett hvor kalkunen får mere smak i en asiatisk ramme.

Det første jeg gjorde her var å koke litt av kalkunrestene i ca en dl av kraften jeg tik vare på, og tilsatte ca 1 ss hoisinsaus og et par ts soyasaus. Dette må stå på svak varme, og putre så lenge at kalkunen kan rives fra hverandre (det tar relativt kort tid). Ta pannen av så tidlig at du får med en del av den innkokte sjyen som du blander inn i den revne kalkunen. Alternativt kan du ha den over like før servering


Tilberedning av kalkun i steam buns

Kalkun i steam buns

Grønnsaker til Kalkun i steam buns

Jeg brukte kun finsnittet isbergsalat og gulrøtter revet på et fin rivjern. Dette blandes, og kan gjerne smaksettes med litt saft av lime og litt salt.

Kalkun i steam buns

Tilberedning av Steam buns

Steam buns kjøpte jeg ferdig i frysedisken på Rema, men disse kan man gjerne lage selv – ganske enkelt faktisk. Her vill jeg imidlertid ha en enkle, rask og god forrett før pizzakveld… Og ja – pizzaen ble også laget med kalkunrester, men det er en annen sak… Steam buns damper du, og jeg brukte en bambus steamer som jeg fant til en rimelig penge på Kitch´n. Dampes etter anvisning på pakken – typisk 5 minutter. Fukt bambus steameren før du legger steam buns’ene oppi.

Kalkun i steam buns

Da er det bare å anrette forretten. Åpne steam buns’ene, legg først i salaten, legg så i kalunkjøttet og avslutt med fersk koriander. Du kan gjerne ha sylta rødløk på før korianderen – ser bra ut, og smaker bra. Jeg må vel bare innrømme at den sylta rødløken ble avglemt av kokken her… Men smaken var det ingen som klaget på, og heller ingen som savnet rødløken…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer