Hopp til innholdet

Fiskepudding på en ny måte

Fiskepudding på en ny måte

Fiskepudding på en ny måte satt litt inne å lage. Når jeg sier at det satt litt inne, så skyldes det flere forhold. Som mange har fått med seg så er jeg, og dermed også flokken, nokså selvforsynt hva gjelder sei, torsk/skrei og kveite da jeg fisker det fra egen båt. Med basis i dette så lages det mye god fiskemat av meg og kona – jeg mener vel, rimelig subjektivt selvsagt, at det blir til den beste fiskematen som er å oppdrive. Uansett – det lages store mengder fiskekaker, fiskekarbonader og fiskepudding. Fiskepudding er en favoritt hjemme hos meg og kona, og den skal det helst ikke «køddes» med. Oppskrifter på fiskekaker, fiskekarbonader og fiskepudding vil komme på bloggen etterhvert.

Så når jeg sa at jeg godt kunne tenkt meg til å lage den med en liten vri på – så var det en bitte liten aning av skepsis å registrere i heimen. Men den var såpass liten at jeg anså det for å være et handlingsrom – så da kom denne i stand.


Hvordan lage fiskepudding på en ny måte

Jeg ønsket å få testet Jamie Oliver sin måte å lage stekte/bakte poteter på – og du det MÅ du bare prøve. Når du bruker en melen potettype, treffer på koketiden, og så baker dette slik oppskriften beskriver… Det er bare rett og slett en magisk opplevelse av hva potet kan være. Oppskriften finner du her på mine favoritt stekte poteter. Potetene var som du skjønner en av hoveddelene i måltidet.

Så ønsket jeg å teste bruk av rødkål som følge, og her karamelliserte jeg rødkålen. Ganske enkelt egentlig. Jeg stekte rødkålen i stekepanne med olivenolje og litt smør. Og den stekte jeg til den karamelliserte seg slik du ser på bildet. Kålen ble smaksatt med litt Maldonsalt, ristet sort pepper, en liten teskje fish sauce og en litt større teskje med hoisinsaus. Hvis du ikke har prøved det før – prøv det 🙂

Normalt bruker jeg råkostsalat til fiskepudding, og det kunne jeg gjort her også, men denne gangen ville jeg prøve gulrot bakt sammen med poteten de siste 15 minuttene. Gulroten ble skåret i ca cm tykke skiver på skrå, lagt i vann, og stekt med potetene de siste 15 minuttene. De fikk litt smak av olje/urter/hvitløk i formen til potetene, men i tillegg hadde jeg en liten klype demerarasukker over de ved steking.

Ferdigstilling

Siste ledd i prosessen er å steke fiskepuddingen i passe tykke skiver i 50/50 olje og smør. Jeg brukte ca 1 ss av hver, og stekte fiskepuddingen til den fikk fin farge og var gjennomvarm. Anrett retten, og pynt gjerne med noen skiver syltet rødløk. Bruk litt av stekesjyen som saus.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer