Hopp til innholdet

Sunn og god taco

Sunn og god taco

Sunn og god taco elsker jeg, og jeg innrømmer glatt at jeg sjelden kjøper klassisk fredagstaco. Men jeg spiser det gjerne. Får jeg velge derimot – ja da er det sunn og god taco som gjelder. Jeg er så heldig at jeg har 4 barnebarn, og ser at jeg snart er på full fart inn i klassisk fredagstaco periode – kanskje… Eller skjønt det skal man kanskje ikke si for sikkert? Uansett så spiser jeg gjerne vanlig fredagstaco når det serveres, eller besterfarrollen krever at jeg serverer det. Og da med stor glede.

Men nå er det sunn og god taco det gjelder her – og da i form av inspirasjon mer enn oppskrift. Jeg valgte salma laks for å få biter som blir fin å se på (vi spiser jo med øya også..), den er lettere å få jevnt stekt siden stykkene blir noenlunde lik. Videre har jeg kun brukt ferske grønnsaker og urter – og jeg lager selvsagt dressingen selv.Hvordan lager jeg sunn og god taco

La oss starte med rømmedressingen. Her tar du ca 1/3 beger med Creme Fraiche (eller det du mener må til), og tilsetter saft av 1/4 sitron, en klype Maldonsalt og litt ristet sort pepper. Videre smaksetter jeg med 1/3 ts ingefærpasta (eller aller helst fersk), 1 ts hvitløkspasta (eller aller helst fersk). 1 ts Hoisinsaus og 2 ts chilisaus. Jeg hadde ikke fersk hvitløk og ingefær i hus – så da ble det pasta. Det er forøvrig kjekt å ha i reserve i kjøleskapet. Denne rømmedressingen syns jeg er helt magisk.

Øvrig tilbehør som jeg bruker til denne formen for taco er: Ruccola, mango i terninger, avokado i terninger, sukkererter delt i to, sylta rødløk eller bare rødløk, sitronbåter. Sist, men ikke minst, så må jeg ha fersk koriander i rause mengder. Men for all del – her er det bare å bruke det du liker og synes passer til. Ha litt hoisinsaus over laks og grønnsaker før servering.Tortillalefsene varmes i hit anvisningen på pakken. Her tok jeg bare ut tortillaene, tok de fra hverandre, pakket de inn i aluminiumsfolie, og inn i ovnen på 16 grader i 10 minutter.

Laksebitene stekes på medium god varme i 50/50 smør og olje til du får farge, snur og tilsvarende på andre siden. Det viktige her er å steke laksen lite nok. Jeg tar dessverre sjelden tida (må skjerpe meg der), men disse bitene tenker jeg ble stekt i ca 1 minutt på hver side – kanskje mindre.

Her har du min favoritt av sunn og god taco. Bon apetitt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer