Hopp til innholdet

Pai med skinke, brokkoli og rødkål

Pai med skinke, brokkoli og rødkål

Pai med skinke, brokkoli og rødkål inneholder mer snadder enn hva tittelen sier. Her har jeg brukt rød stjerneløk som er godt, men som også gjør at den ser bra ut. i i egg/melkeblandingen har jeg i tillegg brukt litt snadderost fra Gangstad gårdsysteri. Sistnevnte syns jeg satte en ekstra spiss på smaksbildet.


Ingredienser Pai med skinke, brokkoli og rødkål

  • ca 500 g skinke (her brukte jeg juleskinke på tilbud etter jul)
  • ca 200 gram rødkål – finsnittes og kuttes så i mindre biter
  • 1 brokkoli som deles opp i små buketter
  • ca 2-3 ss fersk basilikum finhakkes
  • 4 egg
  • 4 dl H-melk
  • 4 ss revet mozarella
  • 4 ts Gangstad snadderost
  • Salt, ristet sort pepper og litt hvitløk.
  • Paideig:
  • 4,5 dl hvetemel
  • 150 gram smør
  • ca 5 ss vann

Tips: Ha rød stjerneløk noen sekunder i kokende vann, og legg den så rett over i iskaldt rennende vann. Da slipper skallet lettere..

Steike god mat

Fremgangsmåte

  1. Smuldre smør og mel i en bolle til det er godt blandet. tilsett vann og kna det inn – elte deigen
  2. Trykk deigen ut i en paiform (28 cm) som du har smurt. Prikk den godt med en gaffel og sett på kjøl gjerne en times tid.
  3. Ta paien ut av kjøleskapet og stek den 10-12 minutter på 200 grader
  4. Fres rødløken i litt smør/olje, og når den begynner å bli myk tilsetter du resten av ingrediensene og blander alt godt i panna. mens du freser det et minutt eller to til. Smak til fyllet med Maldonsalt og ristet sort pepper.
  5. Nå fordeler du fyllet i den forsteke paibunnen – skal dekke nesten helt opp. Bland melk, egg, revet mozzarella og snadderost (snadderosten bør piskes opp i litt melk for seg først), og hell over paien.
  6. Sett rød stjerneløk ned i fyllet.
  7. Stek paien på rist som settes på nest nederste rille til paien har stivnet og fått fin farge. Dette tar ca 30-35 minutt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer