Hopp til innholdet

Torsk i tomat

Torsk i tomat

Torsk i tomat – eller torsk og tomat – blir liksom ikke feil. Når man fyller på med det øvrige tilbehøret her – ja da blir det rette og slett god og rimelig mat. Torsk i tomat er litt feil, for denne er laget på skrei som er selvfiska i Henningsværstraumen under skreifisket i Lofoten i 2020. Men du kan selvsagt bytte den ut med torsk fra butikken.


Ingredienser torsk i tomat (6 personer).

  • 1 kg skrei eller torsk filet
  • 1 pakke røtmiks – gulrot, kålrot, sellerirot og pastinakk. Her brukte jeg Coop’s økologiske rotmiks, men bruk det du har/finner.
  • 1 stor løk
  • Rød stjerneløk. For å lett få av skallet på rød stjerneløk – ha de i kokende vann noen sekunder, og kjøl de raskt ned i iskaldt vann.
  • 3 bokser gode hermetiske tomater
  • Litt rødvinseddik
  • God olivenolje
  • Tørket timian
  • 3 ts god honning
  • Saft av 1 sitron
  • Salt
  • Ristet sort pepper


Fremgangsmåte

  • Kutt alle grønnsaker i passe små terninger
  • Skjær skrei/torsk i passe store biter, legg på et fat, og strø litt salt over. La ligge mens du lager resten
  • Ha 3-4 ss god olivenolje og et par ts rødvinseddik i en ildfast form.
  • Ha oppi alle grønnsakene
  • Krydre med salt, ristet sort pepper, saft av 1 sitron, honning og timian – vend alt godt.
  • Sett inn i forvarmet ovn (225-250 grader), og bak i 20 minutter. Vend av og til
  • Ha i tomatene. Bland godt og bak i 15 minutter til
  • Ha i ca 2/3 av fisken som vendes forsiktig ned i blandingen
  • Bak i 5 minutt
  • Legg resten av fisken på toppen av gryten, press de litt ned i tomaten. Sett ned rød stjerneløk.
  • Bak i 10 minutt og retten er ferdig 🙂
  • Server med godt melne poteter.
  • Dette er Steike god mat som beviser at hverdagsmat er festmat.

Torsk i tomat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer