Godt hamburgerbrød

Hamburgerbrød

Godt hamburgerbrød kjennetegnes ved at du ved denne fremgangsmåten får en deig med veldig god konsistens, og får et luftig og godt brød. Her er det laget på rent hvetemel, men oppskriften kan godt justeres med at man erstatter en del av melet med annen mel type. Jeg syns et bra alternativ er å ta inn 10% Emmer fra Holli mølle, men her kan du bruke det du liker. Og når du først lager burger – se tilbehør som coleslaw og guacamole.

Ingredienser

  • 550 gram hvetemel (alternativt 495 gram hvetemel og 55 gram Emmer fra Holli mølle)
  • 350 gram H-melk
  • 1/3 pakke fersk gjær
  • 11 gram salt
  • 1 ss sukker
  • ca 50 meierismør i terninger

Fremgangsmåte for å få gode hamburgerbrød

  • Bland melk, salt og sukker godt (jeg bruker alle ingredienser kalde)
  • Ha i ca 10 % av melblandingen og bland det godt
  • Smuldre gjæren og løs den opp i blandingen
  • Tilsett resten av melet litt og litt til du har alt eltet inn
  • Elt deigen forsiktig i maskinen ca 15 min
  • Elt så inn terningene med smør – tilsett de litt i porsjoner. Elt til alt smøret er eltet godt inn
  • Du skal nå ha en smidig, elastisk og fin deig som slipper bollen. Her må du justere med mel(hvis deigen er for klissete) eller vann (hvis deigen er for tørr).
  • Dekk bollen til med plast slik at bollen er tett, og legg et klede over
  • La heve i 60 min.
  • Se videre etter bildet…


  • Etter 60 min tar du deigen ut på benk – den skal nå være en deig som er smidig og lett å forme
  • Forme emnene til brød i den størrelsen du vil ha – press de ut slik at du får flate brød i rett størrelse
  • La de heve i ca 30-45 minutter med klede over
  • Pensle med lunkent vann, og ha hvite sesamfrø og litt revet parmesan på toppen
  • Stekes på ca 225 grader (over og undervarme) i 10-14 minutter (tas ut når de har fått litt farge slik som bildet i toppen)

Hamburgerbrød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.