Hopp til innholdet

Pannestekt kveite med risotto

Kveite med risotto

Pannestekt kveite med risotto kom i stand her om kvelden når jeg satt og tenkte på hvilke retter jeg skulle gjøre fremover. Risotto syns jeg er utrolig godt til sjømat, og til kveita var den bare en skikkelig innertier. Risotto er så langt jeg har lest meg til en «primo» – eller en forrett. Men her bruker vi den mye som følge til f.eks fisk – i dette tilfellet Kveite. Les mer om risotto her.

Retten kan godt lages som en forrett/smårett ved å redusere mengden fisk og risotto.

Forberdelser.

  • Finhakk sjalottløken
  • Finhakk gulroten – den skal være i ørsmå terninger
  • Hakk opp vårløken – stengelen deles i 2 før den hakkes (litt grovt)
  • Finhakk gressløk
  • Kok opp buljong/kraft, og hold det varmt
  • Riv parmesan (parmesan kan godt kuttes når du bruker den til en hovedrett – men det var veldig godt i denne retten)
  • Del opp kveitefilet i 4 passe stykker. Krydre med salt og ristet sort pepper på innsiden av stykkene, og la ligge og trekke smak.

Ingredienser pannestekt kveite med risotto – 4 porsjoner

  • 2 ss olivenolje
  • 7-800 gram kveite
  • 1 passe stor sjalottløk
  • 1 gulrot
  • 2 vårløk
  • 1 kvast gressløk (til pynt)
  • 200 g arborioris (risottoris)
  • 2,5 dl hvitvin
  • 5 dl varm grønnsakbuljong
  • 1,5 ss smør
  • 30-40 gram finrevet parmesan

Se fremgangsmåte etter bildet.


Kveite med risotto

Fremgangsmåte

  1. Varm en tykkbunnet kjele og tilsett olivenoljen. Ha i finhakket sjalottløk og fres den til den er blank og myk
  2. Tilsett risen og stek den sammen med løken. Tiden skal bli blank, men ikke stekt.
  3. Tilsett vinen, rør om, kok opp, og kok til vinen er absorbert. Rør innimellom.
  4. Buljongen har du nå varm på komfyren, så nå tilsetter du en øse av den varme kraften. Rør mens dette pågår, og rist gjerne kjelen.
  5. Spe med en ny øse buljong når det meste er kokt inn – denne prosessen fortsetter til all buljong er brukt opp.
  6. I en av de siste rundene tilsetter du den finhakka gulroten slik at den blir litt mør.
  7. Mot slutten må du passe ekstra godt på å røre godt.
  8. Risen skal være al dente
  9. Rør inn kaldt smør, parmesan og hakket vårløk når risottoen har rett konsistens. Smak til med salt og ristet sort pepper når risottoen har fått perfekt konsistens. Anrett kveite og risotto, pynt med finhakket gressløk, ha litt stekesjy over kveita. Server straks

Men hva med kveita? Jo når du er kommet rundt pkt, 5/6 på lista over så har du en god og varm teflonpanne, ha i smør og olje. Legg kveitestykkene i panna med utsiden ned. La de steke til de får fin farge, vend de med innsiden (krydderisen) ned i smør/olje. Skru varmen ned litt, og øs stekefettet over mens stykkene steker ferdig. Hele denne prosessen tar i overkant av 5 minutt, og må times med risottoen. Steking/øsing må med andre ord dribles mens du også rører i risottoen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer