Hopp til innholdet

Hjemmelaga kålstuing

Hjemmelaga kålstuing

Hjemmelaga kålstuing er så enkelt, smaker så godt, og er et fantastisk følge til kjøttkaker og mange andre kjøttretter, karbonader, pølser ++. Jeg liker den helt enkel, og med et klart hint av revet muskatnøtt.

Kålstuing er i tillegg et tilbehør til mat som det er utrolig enkelt å lage. Kål er utrolig billig i tillegg til å være godt, og jeg tenker at vi bruker for lite av den. Her hadde jeg brukt hodekål til å lage coleslaw, og da var det flott å få utnytta restene. Og hvis du etter dette fortsatt har litt igjen, så kan du jo koke en god surkål

Ingredienser hjemmelaga kålstuing

  • 1/4 middels hodekål
  • 1 ss meierismør
  • 1 ss hvetemel
  • Melk
  • Revet muskattnøtt

Fremgangsmåte


Hjemmelaga kålstuing

Jeg liker å kutte kålen slik at jeg får passe store firkantede biter. Disse har jeg i en kasserolle med saltet vann (saltes slik at kålen får litt saltsmak av vannet), koker opp og lar småkoke til kålen er litt mør (ca 5-6 minutter). Hell av vannet, og ha kålen tilbake i kasserollen. Ha i 1 ss smør, og la den smelte sammen med kålen. Strø over 1 ss hvetemel, og bland godt. Spe med melk litt om litt – rør godt – til du har en passe tykk velling. Smaksett med litt revet muskatnøtt og rør godt. Dette er et utmerket følge til hjemmelaga kjøttkaker… gjerne sammen med hjemmelaga ertestuing


Mine kjempegode kjøttkaker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer