Hopp til innholdet

Steike god surkål

Steike god surkål

Steike god surkål er fast følge til ribbe med garantert sprø svor, Steike gode medisterkaker, og Steike gode julepølser – og her får du min variant av surkål (bruker i tillegg også rødkål). Jeg koker den på kraft etter kjøttrull kokingen – men har du ikke det kan du bruke vann eller vann/fond. Når juleforberedelsene nærmer seg ferdig, så har kraften av kjøttrullen rukket til 8 brød, surkål og rødkål – det er fint å kunne utnytte restene fra produksjonen.


Ingredienser/fremgangsmåte Steike god surkål

  • 1,5 kg ferdig finsnittet hodekål legges lagvis med:
  • 2 epler
  • 1 – 1 1/2 pk karve
  • Et par gode klyper Maldonsalt over lagene – legger totalt 3 lag
  • Hell over 1 liter kraft
  • Kok opp, og la koke/trekke ca 1 time – eller til kålen er mør
  • Ha i 4-5 ss demerarasukker
  • Smak til med 35% eddik – ca 3 korker, salt og evt litt ristet sort pepper
  • Kålen skal være litt sur og litt søt
  • Enkelt å lage – og når du først har gjort det vil du aldri ha noe annet

Og du – når du først er innom her så anbefaler jeg at du tar en kikk her: https://www.steikegodmat.no/butikk/

2 kommentarer til “Steike god surkål”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer