Hopp til innholdet

Entrecôte av lam

Entrecôte av lam

Entrecôte av lam ble kjøpt inn fra Skafferiet gourmet før helgen. Litt morsom opplevelse, for da jeg kom inn i butikken var en journalist fra iHarstad på besøk. Saken var en lokal oppfølger av at de i Tromsø hadde solgt seg tom for Waguy biff. Skafferiet responderte med: Vi har ikke wagyu biff i Harstad, men noe som kanskje er enda mer eksklusivt (saken kan du lese her). Jeg er over snittet opptatt av lokale råvarer, og syns jeg gjorde et godt valg når jeg fikk med meg Entrecôte av villsau lam fra Olaåsen gård.

Ingredienser (2 personer)

 • 2 stk entrecôte av lam
 • 4 store mandelpoteter
 • 3 gulrøtter
 • 2 små rødløk
 • 3 hvitløksfedd
 • 1 tomat
 • 1dl sølbærsirup
 • 3 dl vann
 • Demerarasukker
 • Soyasaus
 • Maldonsalt og ristet sort pepper

Fremgangsmåte Entrecôte av lam

Start med å renskjære entrecôtene slik at du får bort alle hinner, og fine firkanta stykker. Ta vare på avskjæret – det skal du koke saus på. Krydre kjøttet med Maldonsalt, ristet sort pepper og finhakka fersk rosmarin. Pakk kjøttet inn i plastfilm, og la de ligge på kjøl et par timer.Så starter du med å gjøre klar til Mine favoritt stekte poteter – oppskriften finner du i linken. Jeg vil ikke gjenta oppskriften, men har med et par bilder bare for å vise hvordan jeg gjorde det denne gangen.Når potetene er satt i gang, så starter du med resten. Kutt gulrøttene i fine skiver, og legg de i vann. Jeg hadde de inne sammen med potetene de siste 20 minuttene, og strødde litt Demerarasukker over. Jeg hadde ovnen på 250 grader på slutten, og da fikk gulrøtter og potet fin farge.

Så starter arbeidet med sausen. Ha smør i en liten kasserolle, og ha i avskjæret av kjøtt, la det få bruning. Ha rødløken i (denne kuttes i grove biter med skall og alt på (skjær av roten)). Stek til du ser at det begynner å bli litt karamellisering. Ha i 3 hvitløksfedd som er litt cruncha med kniven, og en tomat som er skåret i små terninger. Ha over et par gode klyper med demerarasukker. Når alt er godt karamellisert har du i 1 dl solbærsirup, 3 dl vann, og en god klunk med soyasaus. La dette småkoke i ca 20 minutter. Sil og press ut all kraft. Ha kraften tilbake i pannen. Dette skal nå reduseres til den tykner litt – men pass godt på… Den skal ikke koke helt inn… Ha litt salt i sausen før servering. Denne sausen ble noe av det beste jeg har smakt….

Ferdigstilling

Entrecôtene stekes i meierismør i en god og varm panne. Stek til de får god farge på begge sider – ta de ut av panna og la de hvile på et fat. Når du har ca 15 minutter igjen på potetene legger du entrecôtene i en varm panne igjen, og steker de videre på begge sider – ca 5-7 minutter totalt (kjenn når de er stekt slik du vil ha de). Her finner du en beskrivelse av finger tipset for å sjekke hvordan kjøttet er stekt. Legg de til hvile mens resten av maten ferdigstilles.

Anrett med Entrecôte skåret i skiver, potet, skiver av gulrot og saus. Fersk finhakket gressløk og litt salt over potetene, og i tillegg brukte jeg her fersk oregano over lammekjøttet.

Jeg trenger ikke noe annet av råvarer når jeg kan få så gode lokale…

Steike god mat by Hartz Jørgensen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer