Hopp til innholdet

Steike god dessertpizza

Steike god dessertpizza

Steike god dessertpizza har jeg prøvd med på en tid, og endelig følte jeg at jeg fant en kombinasjon med denne type ingredienser som virkelig satt. Utgangspunktet mitt for å jobbe litt med dessertpizza var at jeg ville få frem en 3-retter basert på pizza, og med denne så sitter finalen.

Deigen til denne er en ren napolitansk pizzadeig, og jeg bruker Dallagiovanna tips 00 pizzatmel. Jeg anbefaler at du lager den på følgende måte (dette er en deig til 6 pizzaer). VIKTIG forutsetning for at de anbefalte tidene er riktig er at melet, og vannet, står på kjøl fra dagen før. Hvis du ikke har gjort det – mål opp de rette mengdene og sett det i fryseren et par timer.

600 gram vann og 30 gram salt løses opp i eltebollen. Ha i ca 10% av melet (total melmengde er 1 kg), og bland ut til du har en litt tykk velling. Ha i 1,5 gram fersk gjær og rør ut. Ha i resten av melet og elte deigen i 25 min hvor det aller meste av tiden er på lav hastighet. Ha deigen på benken, og forme den til en fin stor ball, dekk den med en fuktig klut, og la hvile på benken i 2 timer. Etter 2 timer deler du deigen opp i emner på 230-280 gram, de balles sånn at de blir litt fast, og legges i hevekasse (jeg bruker kun 3 emner i hver kasse). La heve til dobbel størrelse!. Sett så hevekassene i kjøleskap, og la de få ca 1 døgn på kjøl. Ta uti kassene 3 1/2 time før bruk, og du har en magisk deig.

Alternativt kan du gjerne prøve denne oppskriften på deig.

Ingredienser steike god dessertpizza.

 • Pizzadeig – gjøres som en helt vanlig napolitansk pizza
 • Piano vaniljekrem (viktig å bruke krem da den tåler mere varme)
 • (Kondensert melk) – anbefales ….
 • Ferske bringebær
 • Ferske blåbær
 • Demerarasukker
 • Fersk sitronmelisse til pynt

Fremgangsmåte dessertpizza

 • Bak ut deigen på vanlig måte
 • Smør vaniljekrem i et passe tykt lag over hele piccabunnen – noen mm tykt. Jeg anbefaler at du prøver å blande vaniljekrem og kondensert melk ca 50/50 – gir en utrolig god og karamellisert smak.
 • Sett ferske bringebær ned i kremen
 • Fordel blåbær over hele deigen
 • Strø over demerarasukker
 • Stek pizzaen
 • Pynt med sitronmelisse

Serveres med en god kopp kaffe som følge – evt et glass god dessertvin

Geir Hartz Jørgensen
Steike god dessertpizza

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer