Hopp til innholdet

Pannestekt skrei med bakte grønnsaker

Pannestekt skrei med bakte grønnsaker

Pannestekt skrei med bakte grønnsaker ble prøvd ut som en enkel variant når jeg var på skreifiske med Oline (båten vår). I båten har jeg 2 gassbluss og komfyr på gass – og det er nok for å lage denne magiske skreimiddagen. Tanken her, som ellers, er at du bruker gode råvarer, enkle metoder, og planlegger retten slik at alt er ferdig samtidig. Jeg garanterer for et godt resultat hvis du følger denne.

Starten på pannestekt skrei med bakte grønnsakerOm bord i båten hadde jeg ikke annet enn tørka urter, men til dette formålet passer det helt utmerket. Jeg starter med å kutte opp gulrot, brokkoli, løk og potet i passe store biter. Disse krydres med maldonsalt, ristet sort pepper , tørket timian og en god olivenolje. Bland dette sammen og la det gjerne stå og trekke smak mens du forbereder resten. Hvis du ikke har prøvd ristet sort pepper før så må du gjøre det.. Trykk på linken i teksten over her så får du frem oppskriften.

Så finskjærer du fiskestykkene – og jeg finner alltid litt som må skjæres bort. Og det du skjærer bort bruker du til å koke kraft. Legg fiskestykkene på et fat og krydre de med maldonsalt, litt sitronsaft, tørket timian og ja – ristet sort pepper. La fiskestykkene stå og trekke smak.

Koking av kraft.Som du ser over så er det ikke mye som skal til for å få en god kraft å lage saus på. Her har jeg tatt avsjær fra fisken, litt løk, og vann til det bare så vidt dekker, og kokt det i ca 45 minutter med lokket på – men følg godt med. Hvis du har fiskeskinnet sammen med dette så tar jeg alltid skinn ut etter ca 30 minutter. Sil kraften (du skal ha en god fiskesmak av kraften allerede), og ha den silte kraften tilbake i kasserollen. Kok inn kraften til ca halvparten, og ta kasserollen av platen.

Bakte grønnsaker


Pannestekt skrei med bakte grønnsaker

Grønnsakene som du tidligere har gjort ferdig setter du nå inn i stekeovnen som er forvarmet til 225 grader. Hvis du ikke har gjort det før – så risle over en god olivenolje, og bland alt godt. Stekes til du ser at grønnsakene får litt farge, og du kjenner at de begynner å bli litt mør – da starter du med å steke fisken.

Pannestekt skrei.Stek skreien i en god og varm stekepanne i godt smør som du lar bli nøttebrunt før fisken går i panna. Når du legger den i panna skal «skinnsiden» (der det har vært skinn) ned. La skreien steke i ca 2 minutter først, og start med å øse stekesjyen over skreien mens den steker. La den steke videre mens du øser i 2-3 minutter. Her starter du med å lage sausen, og mens du ferdigstiller sausen kan du ta stekepannen av platen slik at skreien bare trekker litt på ettervarmen. Her må du selvsagt sjekke at fisken bare så vidt er stekt gjennom – du ser gjerne at fiskekjøttet såvidt begynner å flake seg ved lett trykk.

Å steke skreien perfekt er en treningssak – lag skreimiddag ofte så får du full kontroll

Steike god mat

Pannestekt skrei med bakte grønnsaker – Ferdigstilling

Kok opp kraften igjen, tilsett litt fløte, og rett før servering rører du inn ca 1 ss smør – sausen skal helst ikke koke etter dette. Du kan gjerne jevne sausen med litt mel løst opp i vann som du så har i sausen. Men bruk bare litt av gangen og pisk det godt inn – du vil ikke ha klumper, og du vil absolutt ikke ha en veldig tykk saus. Pisk den godt opp før anretning.

Da er det bare å anrette på tallerken med bakte grønnsaker, saus og fisk – enkelt og veldig godt. Dette er en rett som virkelig viser at Hverdagsmat er festmat.

Pannestekt skrei med bakte grønnsaker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer