Hopp til innholdet

Pulled lam i tubs

Pulled lam i tubs

Pulled lam i tubs er en kjempegod rett å lage på rester fra lammelår/lammesteik (oppskrift på lammelår finner du her..). Når jeg laget det her så brukte jeg kjøttet som var på beina jeg brukte til å koke kraft, men du kan selvsagt bruke restene fra middagen. For at kjøttet skal få riktig konsistens (skal kunne rives fra hverandre med en gaffel) så kan det hende at middagsrettene må bakes noen timer ekstra. Uansett – her har du en restemiddag som smaker utrolig godt. Og for all del – du må ikke lage dette på rester….

Dette blir en oppskrift uten spesifikke mengder på alt – det er jo litt sånn restemat skal være… Når jeg skriver tubs i tittelen, så mener jeg disse:

Old El Paso Soft Tortillas Stand'n Stuff 8stk

Salsa til pulled lam i tubs

Jeg starter med å lage en salsa variant basert på følgende råvarer (mengde må du tilpasse – dette var nok til 6-8 tubs))

 • 1 Avokad i grove biter
 • 1 Mango i grove biter
 • 2 små vårløk i grove biter
 • 1 sjalottløk finhakket
 • 1/2 – 1 rød chili finhakket
 • 3/4 potte fersk koriander hakkes
 • Maldonsalt – et par klyper
 • Saften av en Lime


Lammekjøttet

Som sagt så brukte jeg kjøttet som var på beina jeg kokte kraft på – det var veldig mørt og fint. Men bruker du rester fra lammesteika, så kan det hende du bør bake kjøttet noen timer til hvis det ikke er så mørt at du bare river det far hverandre med gaffel.

Kjøttet ble revet fra hverandre, og så stekt i olje i en teflonpanne. Kjøtet ble først krydret med maldonsalt og ristet sort pepper. Når det nærmet seg servering hadde jeg over 2 ts fish sause, 2 ts soyasaus og 1-2 ss hoisinsaus. Dette steker med litt, og blandes godt inn i kjøttet, Saften av 1 lime blandes så inn. Hold kjøttet varmt. Kjøttet skal være litt juicy..

Ferdigstilling

Tubs varmes i stekeovn etter anvisning på pakken – disse ble tatt fra hverandre, pakket inn i aluminiumsfolie og stekt på 165 grader i 8 min. Når det er gjort så anretter du maten i tubs,ene som følger:

 • Vasket ruccola
 • Salsaen
 • Kjøtt
 • Hakka salte cashewnøtter – eller det du har..
 • Ha over en blanding av hoisin og soya – men ikke for mye…
 • Resten av korianderen som topping

Bon apetitt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer