Hopp til innholdet

Sandwich med kylling

Sandwich med kylling

Sandwich med kylling er nok en smårett i kategorien raskt å lage, godt på smak, som ser bra ut, og som i sum er et sunt måltid. Videre er retten basert på mye råvarer som jeg svært ofte har i kjøleskapet hjemme – så dette er for meg en god måte å få utnytta det jeg har i grønnsakskuffen.

Her er det laget som en middag, men mengden kylling kan fint justeres for å få det til å bli en lunch/kveldsrett – eller en god frokost

Ingredienser – 2 porsjoner

  • 2 kyllingbryst fileter
  • 2 skiver av surdeigsbrød eller annet godt brød. Her brukte jeg ferskt brød, så da rista jeg ikke skivene, men det kan du naturligvis velge å gjøre.
  • 1 tomat
  • Agurk
  • Baby leaf mix
  • Litt creme fraiche eller lettrømme
  • 1 stor vårløk
  • 1/2 rødløk
  • Parmesan eller pecorino

Fremgangsmåte sandwich med kylling

Start med en fersk skive av surdeigsbrød på fatet. Oppå skiven legger du et lag med tynne skiver av tomat, og oppå der igjen et lag med tynne agurkskiverFortsett så med en raus klype med salatmiks. Selv er jeg veldig glad i baby leaf mix på sandwich. Som dressing over salaten velger jeg her å bruke lett creme fraiche, eller lett rømme.Kyllingfiletene stekes i god og varm panne med smør/olje til den har fått fin karamellisering – vend fileten å gjør det samme på andre siden. Du bruker her typisk 2 minutter på hver side. Når fileten vendes første gang krydrer du med Maldonsalt og ristet sort pepper. Krydringen gjentar du når du vender filetene en gang til. Kyllingfiletene stekes videre til kjøttet er akkurat gjennomstekt – vend underveis. Jeg avgjør dette ved å kjenne på kjøttet – er du usikker er det bare å snitte inn i en av filetene for å sjekke. Men ikke overstek kyllingen heller – da blir kjøttet tørt.

I den siste delen av stekingen har du i vårløken som er kuttet i korte staver med skrå ender, og en halv rødløk i litt grove biter. Den skal bare trekke smak og freses litt – skal være masse tyggemotstand i dette tilbehøret.

Skjær kyllingfileten i fine skiver og anrett en filet på hver skive.Nå nærmer vi oss ferdigstilling av sandwichen

Over kyllingfileten har du de stekte stavene av vårløk og rødløken. Ha litt stekesjy over

Riv over litt raust med parmesan eller Pecorino – Bon apetitt!Har du lyst til å prøve flere småretter fra Steike god mat? Sjekk arkivet her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer