Hopp til innholdet

Sandwich med nakkefilet av svin

Sandwich med nakkefilet av svin

Sandwich med nakkefilet av svin er nok en rett som er i kategorien småretter – lett og rask å lage. Gode ingredienser, god smak og ganske sunn vil jeg mene

Ingredienser – 2 porsjoner

 • Skiver av nakkefilet av svin. Jeg fant dette ferdig på Rema, men her kan du naturligvis bruke en ytrefilet som du skjærer opp selv – eller en indrefilet om du vil kose deg ekstra. Her brukte jeg 2 skiver pr sandwich, men dette tilpasser du til det du vil ha.
 • 1 pakke søte cherrytomater
 • 1 pose ferdig salatblanding – her brukte jeg Baby leaf mix
 • 1 sjalottløk
 • 1/2 rød chili
 • 5-7 cm agurk i biter
 • 1 pakke ristede pinjekjerner – eller kjøp råe og rist de selv
 • Saften av 1/2 lime
 • litt olivenolje
 • 2 gode skiver. Eller som her så kuttet jeg opp de siste restene av et godt surdeigsbrød, og varmet de litt i en varm stekepanne med chili/hvitløksolje.
 • Smør og chili/hvitløksolje til steking. Her brukte jeg en olje jeg har fått veldig sansen for laget av Christopher Smith-Hald fra Kvæfjord kjøpt på Skafferiet Gourmet i Harstad – men du bruker selvsagt den oljen du får tak i. Evt så bruker du olje, chili og hvitløk for seg.

Denne må du bare prøve…

Ristet brød. For meg er brød ristet i stekepanna et must for å få til en god sandwich. Jeg liker å riste brødet i litt olje/smør – og her brukte jeg som sagt chili/hvitløksoljen. God varme på pannen, smør og olje i panna, og så skivene. De trenger ca 1 minutt på hver side. Hvis du ikke vil bruke smør og/eller olje – rist de i tørr panne!Når skivene er ferdig ristet så steker du skivene av nakkefilet i samme smør/oljeblanding. Kjøttet krydret jeg kun med Maldonsalt og ristet sort pepper. I tillegg får du jo smaken av chili/hvitløksoljen.

Lag ferdig en «salsa» av cherrytomater delt i 2 eller 4, agurk i små biter, sjalottløk i passe små biter, rista pinjekjerner (de har du i rett før servering slik at de beholder tyggemotstanden). Smaksett salsaen med saften av 1/2 lime og litt olivenolje. Bland dette godt inn i salsaen.


Ferdigstille sandwich med nakkefilet av svin

Da er det bare å anrette sandwichen som følger:

 • Ristet skive(r)
 • Baby leaf mix
 • Stekte skiver av nakkefilet av svin
 • Ha litt av stekesjyen over kjøttet
 • Bland pinjekjernene i salsaen, bland godt, og ha salsa over kjøttet, og gjerne litt utover tallerkenen
 • Bon apetitt!

Vil du se flere oppskrifter på gode småretter? Klikk deg inn her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer