Hopp til innholdet

Ørret med quinoa

Ørret med quinoa

Ørret med quinoa og satay sauce er en fantastisk smakfull rett nå i sommertiden – men du kan selvsagt lage den hele året. Så skal jeg starte med å si at jeg for en tid siden fikk noen produkter for test/utprøving fra Haugen gruppen – noen av de er profilert her. Jeg gikk en del runder med meg selv på dette, og kom frem til at jeg ville prøve – og da for at det kunne gi meg litt ny inspirasjon. Det har det gjort…

Og så tenker jeg at det er viktig å ha noen raske, enkle, sunne og gode småretter i oppskriftssamlingen – jeg håper at også du syns at samarbeidet med Haugen gruppen har ført til noe positivt på bloggen.


Ingredienser ørret med Quinoa

  • 1 pakke ørret (eller laks) ca 400 gram
  • 1 middels stor søtpotet
  • 2 sjalottløk
  • 2 store vårløk
  • 2 fedd hvitløk
  • Maldonsalt
  • Ristet sort pepper
  • 1 pakke quinoa
  • Fersk Koriander
  • Blue dragon Satay sauce


Fremgangsmåte

  • Del opp søtpoteten i små terninger
  • Finhakk 2 sjalottløk
  • Grovhakk 2 store vårløk
  • Rensk, knus of finhakk 2 fedd hvitløk
  • Del opp ørreten i biter på ca 1-2 cm
  • Tilbered Quinoa etter anvisning på pakken
  • Stek søtpotetene i olje til de begynner å bli litt møre
  • Ha i sjalottløk og hvitløk – stek videre
  • Krydre med maldonsalt og ristet sort pepper
  • Ha i ca 3/4 quinoa – jeg brukte ca 3/4
  • Ha i ca 2 ss Kikkoman sojasaus
  • Ha i ca 2 ss BlueDragon satay sauce
  • Ha i en neve grovhakket Koriander
  • Ha i grovhakket vårløk
  • Ha i litt mere olivenolje
  • Hold varmt
  • Ha olje i en varm stekepanne
  • Stek laksebitene slik at de er akkurat gjennomstekt – tar bare et par tre minutter
  • Krydre de med maldonsalt og ristet sort pepper
  • Ha en ss soyasaus over
  • Anrett med quinoa/grønnsakblandingen i bunn
  • Ha laksebiter over
  • Strø over litt grovhakket Koriander

Bon Apetitt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer