Hopp til innholdet

Baconbakt potet

Baconbakt potet

Baconbakt potet er et tilbehør som du kan lage i komfyren, men ikke minst er dette et utmerket tilbehør å lage på grillen. Hvis du bruker grill må du bare sørge for at potetene får bake den siste perioden på indirekte varme. Disse potetene får en utrolig god smak av å bli stekt/grillet før baking. Men i tillegg gjør steking/baking sammen med tørrsaltet bacon og fersk timian at du får en ekstra dimensjon til smaken.

Baconbakt potet er et godt tilbehør til fisk som kjøtt – og et must i grillsesongen


Ingredienser baconbakt potet (2 porsjoner)

  • 300-400 gram små poteter (her kjøpte jeg en pakke småpoteter i form på Rema 1000)
  • ca 50 gram tørrsaltet bacon (ja det MÅ være tørsaltet…). Her brukte jeg tørrsaltet bacon fra Finnsbråten
  • Fersk timian
  • Fersk gressløk (ang urter så kan du selvsagt variere dette – og evt bruke tørka..)
  • Maldonsalt
  • Ristet sort pepper
  • Smør og olje til steking


Fremgangsmåte

  • Start med å gå over potetene å ta bort evt groer, og evt fjern områder som er misfarget etc. Potetene skal bakes med skallet på.
  • Del tørrsaltet bacon opp i små biter
  • Varm opp stekepannen til god varme, og ha i potetene – de skal stekes til de får god farge.
  • (Hvis du griller gjør du denne operasjonen på grillen)
  • Stek tørrsaltet bacon sammen med potetene til baconet er gjennomstekt, og har fått litt farge (men ikke stek til det er sprøtt – skal bakes videre etterpå)
  • (Hvis du griller kan du steke baconet i en aluminiumsform, eller kanskje aller helst på en tett grillplate/stekepanne på grillen)
  • Når potetene har fått farge har du de over i en aliminiumsform som passer akkurat (evt en liten ildfast form)
  • Krydre potetene med Maldonsalt og ristet sort pepper (har du ikke prøvd ristet sort pepper? – Se oppskrift her)
  • Ha baconet over/oppå potetene, hell stekefettet over.
  • Hakk fersk basilikum og strø over
  • Bak potetene på 225 grader på rist litt under midten i ovnen i 15-20 min (sjekk underveis med en spiss kniv)
  • (På grill baker du de på indirekte varme)
  • Når potetene er ferdig stekt har du over fersk hakket gressløk.
Nå har du et tilbehør til fisk/kjøtt som du og gjestene garantert kommer til å elske!

Se mine øvrige oppskrifter på godt tilbehør til mat her



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer