Bakt potet og grønnsaker

Bakt potet og grønnsaker

Bakt potet og grønnsaker er en oppskrift på tilbehør til mat som er superenkelt å lage. I tillegg smaker det veldig bra, og er ikke så verst sunt heller. Jeg baserer oppskriften på grønnsaker som jeg ofte har tilgjengelig i kjøleskapet her hjemme, men her er det naturligvis stor variasjonsmulighet ut fra innholdet hjemme hos deg. Jeg anbefaler uansett å ha potet som en del av dette da godt bakt potet som dette smaker utrolig godt.

Ingredienser bakt potet og grønnsaker (2 porsjoner)


  • 4 medium store poteter
  • 2 gulrøtter
  • 1 løk – gul eller rød
  • 2-3 vårløk
  • Saften av 1/2 sitron, eller saften av 1 lime
  • Olje til stekingen
  • Maldonsalt
  • Ristet sort pepper
  • Tørket timian eller rosmarin – eller selvsagt gjerne ferske urter hvis du har stående

Fremgangsmåte


  • Vask potene godt, og kutt de i litt rause biter (se bildene over)
  • Legg potetene i en ildfast form, krydre med maldonsalt og ristet sort pepper
  • Ha over olivenolje, og bland godt
  • Sett inn i forvarmet ovn 240 grader, stek i 15 minutter. Mens disse steker gjør du resten av forberedelsene:
  • Skrell gulrøttene, og kutt de i rause biter
  • Skrell løk, og kutt den o litt store biter
  • Rensk vårløk, og kutt den i lange staver
  • Når potetene har stekt i 15 minutter har du i gulrot og løk – bland sammen.
  • Stek videre i 10 minutter
  • Ha i vårløk, og saft av sitron/lime
  • Stek videre i 5 minutter
  • Dette times slik at når det er 5 min igjen til maten er ferdig, så setter du på grillen, og baker grønnsakene 5 minutter til. Vend en gang eller to.
  • Smak til med litt ekstra salt/ristet sort pepper

Her ble dette tilbehøret servert sammen med noen andre godsaker fra Steike god mat:

Se også andre oppskrifter på godt tilbehør til mat her.


Bakt potet og grønnsaker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.