Hopp til innholdet

Fiskepudding slik vi liker den

Fiskepudding slik vi lager den

Fiskepudding slik vi liker den er en av våre absolutt største favoritter i hjemmet. Vi er oppriktig opptatt av å til enhver tid ha fiskepudding, fiskekaker og fiskefilet i fryseren hele året gjennom. Det å kunne fiske fisken selv, filetere den, og så lage fiskemat er en stor gave syns jeg. Men har du ikke tilgang til fisk selv, så kjøp fersk fiskefilet i lokalbutikken – bare pass på at den ikke er fryst.

Her baker vi fiskepuddingen i aluminiumsbeger som gir en fiskepudding akkurat passe til 2 voksne. Begrene rommer ca 4 dl og leveres med lokk som settes på etter at puddingen er kald. De fryses med lokket på og er da fine å stable i fryseren.Ingredienser

Denne mengden er tilpasset min foodprosessor. Mengdene som den enkelte maskin takler varierer, så dette må du nesten bare prøve deg frem på – og bare justere oppskriften deretter.

Videre så baserer jeg all vår fiskemat på sei – av og tilsatt litt torsk. Jeg synes sei smaker bedre enn annen fisk til dette bruk, men dersom du bruke hysefilet så antar jeg at du kan spe med ca 2 dl mer melk.

Du kan lese mer om sei her.

 • 600 gram seifilet (fri for skinn og bein naturligvis)
 • 2 1/2 ts salt
 • 2 ss potetmel
 • 2 dl H-melk
 • 3 dl kremfløte
 • 1 egg
 • 1/2 – 3/4 revet muskatnøtt


Fremgangsmåte fiskepudding slik vi liker den

 • For det første så er det avgjørende at alle ingredienser du skal bruke i fiskepuddingen er kalde – i alle fall fisk og melk! Og når du lager fiskefarse så kan du ikke bruke filet som har vært fryst.
 • Riv filetene opp i litt mindre biter og fordel de rundt i bollen til foodprosessoren sammen med salt, muskatnøtt og potetmel.
 • Kjør maskinen til farsen er seig og fast – den blir gjerne som en ball som roterer rundt i bollen.
 • Så skal du spe med melk og fløte, og dette gjøres med å ha i den kalde melken litt om litt. Pass på at maskinen får eltet inn melken godt mellom hver gang (du både hører og ser at maskinen gjør dette). Helt i starten av denne prosessen har du også i egget.
 • Hvis du følger denne oppskriften nøye (og at filetene ikke er full av vann) så er mengden melk perfekt. Men følg med underveis, og stopp når farsen er glatt og jevn.
 • På min foodprosessor så må jeg stoppe i siste trinn, og ta ned farsene fra veggene av bollen med en slikkepott. Kjører så litt ekstra etter det.
 • Jeg har av og til i ca 1/2 liten gul løk som jeg kjører i en hurtighakker slik at den er veldig finmalt. Hvis du gjør dette så kjør foodprosessoren til du ser at det er blandet godt inn (tar ca 10 sek)

Ferdigstilling av fiskepudding slik vi lager den

 • Nå skal farsen over i formen(e). Hvis du bruker aluminiumsformer slik jeg gjør så fordeler du farsen slik at du har ca 3/4 fullt. Bank formene noen ganger mot benken slik at du får ut luft. Glatt ut overflaten med en skje.
 • Sett formene inn i en ferdig oppvarmet ovn (150 grader) i en litt dyp langpanne. Hell kokende vann i formen til du har vann ca 2/3 opp på det nivået som farsen er på.
 • Stekes i ovn i ca 1 – 1 1/2 time. Du skal se at fiskepuddingen hever på slutten og får fin farge på toppen. Da tas de ut og kjøles ned (de faller litt sammen – men det kommer tilbake når du senere varmer den igjen).
 • I min langpanne får jeg plass til 6 slike aluminiumsformer – det betyr at jeg lager en 1/2 porsjon ekstra.

Når vi lager middag av fiskepudding fra fryseren så lar vi den tine fra dagen før i kjøleskap. Den kan gjerne deles i biter og dampes på rist. Alternativt er det godt å steke skiver av fiskepudding i godt smør. Fiskepudding passer veldig godt sammen med råkost enten den er kokt eller stekt.


Fiskepudding slik vi lager den

15 kommentarer til “Fiskepudding slik vi liker den”

   1. Jeg har prøvd å lage fiskepudding flere ganger, den blir veldig kompakt 🙈 Jeg skal prøve denne oppskriften 🥰 Steker du den nederst i ovnen?

 1. Har akkurat laget fiskepudding for første gang og brukte din oppskrift. Laget den med lyr og den ble nydelig. Har nå også i ovnen en runde med sei, utifra deigen blir også den god kjennes det ut for.. Takk for oppskrift 🥰

 2. I have made this 3 times. All three times the fiskepudding did not form. The end result was it looking more like ricotta cheese consistency. The fish I am using was apparently frozen at one time. (I thought I was buying fresh fish) I am being told that is the reason for it not turning out «spongy». It’s absolutely delicious but I am trying so hard to make it the way it suppose to turn out. I myself am not Norwegian but my husband is and would love to get this recipe to come out just right. I am told by a family member in Norway it’s because the fish was frozen at one time. It breaks down and will not hold together and the result will be loose grainy pudding. Also, I am using Potato Starch instead of Potato flour does that make a difference. Here is the recipe I used: 500 grams or 1 1/4 pounds of Cod, 1 tablespoon of Potato Starch, 1 teaspoon salt, 1 egg, 5 oz of heavy cream and 1 1/4 cups of whole milk and an 1/8 of nutmeg. I incorporate the milk very slowly allowing the milk to get absorbed into the fish. (do you use food processor for the whole process?) I also used very hot water from the sink for the water bath. (did not boil the water and add). I also covered my fiskepudding with aluminum and let it bake for and 1 1/2 hours at 325-350 degrees. Can you shed anymore light as to what else could be wrong. Thank you

  1. You must use fresh fish, preferably a mixture of pollock and cod. Absolutely all ingredients must be cold when you start. The first thing you do is knead the fish mince until tough with salt and potato flour in the food processor. The stuffing turns into a fairly compact mass that flies around in the food processor. Then add a little bit of the milk – the food processor must be run until the milk is absorbed each time. Use potato flour, and you have to use a food processor throughout the process – and you use too little salt – increase to 2 tsp. Did this make sense?

 3. Takk for en super oppskrift! I mangel på fersk sei tok jeg sjansen på frossen seiblokk fra First Price. Halvtinte den og fulgte oppskriften. Hadde den i en godt smurt puddingform og stekte den på 160 grader i en time. Den slapp formen uten problem.
  Nydelig pudding, luftig konsistens, kjempegod smak. Den beste fiskepuddingen vi har smakt her i huset. Det gikk altså fint å bruke frossen fisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer