Hopp til innholdet

Fiskepudding slik vi liker den

Fiskepudding slik vi lager den

Fiskepudding slik vi liker den er en av våre absolutt største favoritter i hjemmet. Vi er oppriktig opptatt av å til enhver tid ha fiskepudding, fiskekaker og fiskefilet i fryseren hele året gjennom. Det å kunne fiske fisken selv, filetere den, og så lage fiskemat er en stor gave syns jeg. Men har du ikke tilgang til fisk selv, så kjøp fersk fiskefilet i lokalbutikken – bare pass på at den ikke er fryst.

Her baker vi fiskepuddingen i aluminiumsbeger som gir en fiskepudding akkurat passe til 2 voksne. Begrene rommer ca 4 dl og leveres med lokk som settes på etter at puddingen er kald. De fryses med lokket på og er da fine å stable i fryseren.Ingredienser

Denne mengden er tilpasset min foodprosessor. Mengdene som den enkelte maskin takler varierer, så dette må du nesten bare prøve deg frem på – og bare justere oppskriften deretter.

Videre så baserer jeg all vår fiskemat på sei – av og tilsatt litt torsk. Jeg synes sei smaker bedre enn annen fisk til dette bruk, men dersom du bruke hysefilet så antar jeg at du kan spe med ca 2 dl mer melk.

Du kan lese mer om sei her.

 • 600 gram seifilet (fri for skinn og bein naturligvis)
 • 2 1/2 ts salt
 • 2 ss potetmel
 • 2 dl H-melk
 • 3 dl kremfløte
 • 1 egg
 • 1/2 – 3/4 revet muskatnøtt


Fremgangsmåte fiskepudding slik vi liker den

 • For det første så er det avgjørende at alle ingredienser du skal bruke i fiskepuddingen er kalde – i alle fall fisk og melk! Og når du lager fiskefarse så kan du ikke bruke filet som har vært fryst.
 • Riv filetene opp i litt mindre biter og fordel de rundt i bollen til foodprosessoren sammen med salt, muskatnøtt og potetmel.
 • Kjør maskinen til farsen er seig og fast – den blir gjerne som en ball som roterer rundt i bollen.
 • Så skal du spe med melk og fløte, og dette gjøres med å ha i den kalde melken litt om litt. Pass på at maskinen får eltet inn melken godt mellom hver gang (du både hører og ser at maskinen gjør dette). Helt i starten av denne prosessen har du også i egget.
 • Hvis du følger denne oppskriften nøye (og at filetene ikke er full av vann) så er mengden melk perfekt. Men følg med underveis, og stopp når farsen er glatt og jevn.
 • På min foodprosessor så må jeg stoppe i siste trinn, og ta ned farsene fra veggene av bollen med en slikkepott. Kjører så litt ekstra etter det.
 • Jeg har av og til i ca 1/2 liten gul løk som jeg kjører i en hurtighakker slik at den er veldig finmalt. Hvis du gjør dette så kjør foodprosessoren til du ser at det er blandet godt inn (tar ca 10 sek)

Ferdigstilling av fiskepudding slik vi lager den

 • Nå skal farsen over i formen(e). Hvis du bruker aluminiumsformer slik jeg gjør så fordeler du farsen slik at du har ca 3/4 fullt. Bank formene noen ganger mot benken slik at du får ut luft. Glatt ut overflaten med en skje.
 • Sett formene inn i en ferdig oppvarmet ovn (150 grader) i en litt dyp langpanne. Hell kokende vann i formen til du har vann ca 2/3 opp på det nivået som farsen er på.
 • Stekes i ovn i ca 1 – 1 1/2 time. Du skal se at fiskepuddingen hever på slutten og får fin farge på toppen. Da tas de ut og kjøles ned (de faller litt sammen – men det kommer tilbake når du senere varmer den igjen).
 • I min langpanne får jeg plass til 6 slike aluminiumsformer – det betyr at jeg lager en 1/2 porsjon ekstra.

Når vi lager middag av fiskepudding fra fryseren så lar vi den tine fra dagen før i kjøleskap. Den kan gjerne deles i biter og dampes på rist. Alternativt er det godt å steke skiver av fiskepudding i godt smør. Fiskepudding passer veldig godt sammen med råkost enten den er kokt eller stekt.


Fiskepudding slik vi lager den

8 kommentarer til “Fiskepudding slik vi liker den”

   1. Jeg har prøvd å lage fiskepudding flere ganger, den blir veldig kompakt 🙈 Jeg skal prøve denne oppskriften 🥰 Steker du den nederst i ovnen?

 1. Har akkurat laget fiskepudding for første gang og brukte din oppskrift. Laget den med lyr og den ble nydelig. Har nå også i ovnen en runde med sei, utifra deigen blir også den god kjennes det ut for.. Takk for oppskrift 🥰

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer