Hopp til innholdet

Forrett med skreiloin

Forrett med skreiloin

Forrett med skreiloin laget jeg oppskriften på før nyttårsaften 2021 – og for en spise! Her anbefaler jeg at skreiloin skjøres i litt tykke skiver, og ferdig tilberedt serveres de på en seng av stekt grønnkål med jordskokkchips og en saus på creme fraicje og lodderogn.

Jeg fisker skreien selv utenfor Lofoten/Vesterålen/Senja hvert år, og da skjærer jeg rikelige mengder med filet som vakuumeres og fryses. Skreien når den fiskes på rett tid har en veldig fast og fin konsistens, og er nok en råvare som hos meg er å stanger helt oppi toppen av mine favoritt råvarer. Og ikke minst så er jo dette skikkelig sunn mat!

Hva gjør du hvis du ikke har loin av skrei – da bruker du bare loin av torsk 🙂

Og du – når du først er inne her, så ta en tur innom nettbutikken her: www.steikegodmat.no/butikk. Her finner du masse gode råvarer, mye bra utstyr, og ikke minst mye fine gaveartikler.Ingredienser forrett med skreiloin(4 porsjoner)

 • Loin av skrei/torsk, ca 60-100 gram pr person
 • 1 pakke ferdig vasket grønnkål
 • 1-2 litt store jordskokk
 • 2 rause ts lodderogn (eller annen rød rogn)
 • 2 ss Creme fraiche lett
 • Maldonsalt
 • Ristet sort pepper
 • Sitron
 • Olje til fritering (nøytral)


Fremgangsmåte

 • Skreiloin kuttes i skiver, og krydres med salt og ristet sort pepper på begge sider. Kan gjerne stå i kjøleskap noen timer for å trekke smak. Pass på at de tas ut ca 30 min før steking slik at de får romtemperatyr
 • Så kan du lage sausen. Start med blande 2 ss creme fraiche med 2 rause ts med lodderogn (eller annen rød rogn). Det skal være så mye rogn at rognen vises veldig godt slik du ser på bildet. Smaksettes med litt saft av sitron, litt maldonsalt og fish sauce (her anbefaler jeg den på bildet – helt magisk på smak). Sett sausen kaldt
 • Rens og skrell 1-2 jordskokk, og kutt de i skiver på ca 1 mm. Dette gjør du best på en mandolin. Stek/friter de tynne skivene i en litt varm stekepanne med godt med olje (gjerne nøytral) i. De må ligge litt for å bli gjennomstekt, men pass at de ikke brennes!. Skivene skal få fin farge. Legges på papir for å tørke

Forrett med skreiloin

Ferdigstilling forrett med skreiloin

 • Grønnkålen skal ristes i olivenolje i en god og varm panne. Pass på at den blir så godt varmebehandlet at den er crispy, og gir litt tyggemotstand. Men er den for lite varmebehandlet blir den seig og tung å spise.
 • Stek de tempererte skivene av skreiloin i olje og smør (50/50 – hvis du ikke vil bruke smør så kutter du bare det). Fisken skal få fin stekefarge, og skal bare være akkurat stekt gjennom – ca 2 min på hver side)
 • Anrett på tallerken som på bildet under – Bon apetitt!

Forrett med skreiloin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse av nettsiden, gjennom å huske at du har logget inn. Dersom du fyller ut et kontaktskjema, bruker vi cookies for å huske informasjonen din til neste gang.  Les mer